Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για ένα κλίμα που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη Μητσοτάκη, στο οποίο «δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν κάποιος πολιτικός, δικαστής, στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων ή δημοσιογράφος τοποθετείται με τον τρόπο που τοποθετείται επειδή είναι εκβιαζόμενος ή πιστεύει αυτό που λέει». Ο Παύλος Γερουλάνος, από το ΠΑΣΟΚ, προσέθεσε ότι το ίδιο ισχύει ενόψει των μετεκλογικών συνεργασιών κομμάτων, οι οποίες θα μπορούν να αμφισβητηθούν για το κατά πόσο «είναι προϊόν σύγκλισης ή εκβιασμού».

Η έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε στον απόηχο της επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστο Ράμμο και την ομιλία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, με τον Κουμουτσάκο να επιμένει πως η κυβέρνηση είναι εκείνη που θα ερμηνεύσει τον νόμο, ενώ επιτέθηκε στον κ. Τζανακόπουλο, κατηγορώντας τον για «προβοκατόρικη συμπεριφορά» και «τραμπουκισμό».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής την ΝΔ επιχείρησε να «απαντήσει» στις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις, με τις αναφορές της γραμματέα του Καλογρίτσα για τις «μαύρες σακούλες» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, για τις οποίες έχει κατατεθεί ήδη μήνυση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, στοχοποιώντας μάλιστα τον κ. Τζανακόπουλο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένταση.