Η νέα Ολομέλεια του ΕΣΡ είναι η εξής: πρόεδρος η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αντιπρόεδρος ο δημοσιογράφος, Γιάννης Πολίτης.

Μέλη της Ολομέλειας διορίζονται: Ο Γιάννης Μιχελάκης, πρώην υπουργός Εσωτερικών και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Ο Ευτύχης Παλλήκαρης, ο οποίος διετέλεσε για σύντομο χρονικό διάστημα πρόεδρος του ΑΠΕ – ΜΠΕ μετά την εκλογική επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2019. Δημήτρης Σταυρόπουλος δημοσιογράφος (Alpha), Σπυρίδων Χρυσοφώτης δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Πέτρος Τριανταφυλλίδης αντιπρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Γιώργος Βλαβιανός δημοσιογράφος.

Κατά την συνεδρίαση της Διάσκεψης υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ της ΕΛΛΥΣΗΣ με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε στο κόμμα του κ. Βελόπουλου, η Ε. Λιακούλη. « Δηλώνουμε ότι θα καταθέσουμε ερώτηση προκειμένου να πληροφορηθούμε γι’αυτό το τεράστιο πρόστιμο των 2 εκατ. ευρώ της ΕΛΛΥΣΗ που μας βάζει σε αυτή τη διαδικασία και το μεγάλο πολιτικό deal», είπε η κ. Λιακούλη για να λάβει την απάντηση του κ. Χήτα: «το κόμμα που έχει διδάξει τα «deals» να κατηγορεί τη ΕΛΛΥΣΗ πάει πολύ. Πάνω από 10 ή 12 φορές στην Ολομέλεια της Βουλής, το έχει καταγγείλει ο πρόεδρός μας. Προς τι η έκπληξη και αποκάλυψη σήμερα; Αν δεν υπήρχε η υπόθεση Ανδρουλάκη με τα δύο χέρια θα ψηφίζατε σήμερα».

Κατά την έναρξη πάντως της συνεδρίασης υπήρξε μεγάλη συζήτηση επί της διαδικασίας καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αμφισβήτησαν ότι η πλειοψηφία των 3/5 συγκροτείται με 16 ψήφους από τα μέλη. Και αυτό γιατί με «καθαρούς» αριθμούς η πλειοψηφία των 3/5 συγκροτείται με 16,2 ψήφους, η οποία με τη στρογγυλοποίηση πέφτει στο 16. Μετά από πολλές παρατηρήσεις και τοποθετήσεις τόσο από την πλειοψηφία όσο και από την αντιπολίτευση, επικράτησε η θέση του προέδρου, Κωνσταντίνου Τασούλα, πως η λογική της στρογγυλοποίησης ακολουθείται εδώ και δεκαετίες στις ενδοκοινοβουλευτικές διαδικασίες.