Ενισχύοντας το αφήγημα περί «ανεύθυνων πολιτών» λόγω των συγκεντρώσεων στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής τις προηγούμενες μέρες, αλλά και χωρίς να αναφερθεί στις πράξεις καταστολής των αστυνομικών δυνάμεων, ο Σ. Πέτσας μίλησε για «γενικές οριζόντιες συστάσεις παντού», πατώντας στις δηλώσεις του Ν. Χαρδαλιά που την Τετάρτη έκανε λόγο για επιβολή λήψης μέτρων «υπερτοπικής εμβέλειας» για την συνάθροιση πολιτών σε ανοικτούς δημόσιους χώρους.

Μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας «υπερτοπικής εμβέλειας και ισχύος» εξετάζει η κυβέρνηση για τις συναθροίσεις πολιτών (UPD)

Δήλωσε ότι «ελπίζουμε να μην χρειαστεί» η παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς να αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο και υποστήριξε ότι  «δεν πρόκειται οι λίγοι να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των πολλών», προσθέτοντας πως επαφίεται στους δήμους να λάβουν πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση καταστρατήγησης των οδηγιών».

Ερωτηθείς για την παρουσία ΜΑΤ στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, ο Σ. Πέτσας απάντησε πως το θέμα είναι να τηρούν όλοι τους κανόνες με ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα και να σέβονται τους γύρω τους, επισημαίνοντας ότι «θα απομονώνονται» όσοι επιδεικνύουν «αντικοινωνική συμπεριφορά». Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «αγκαλιάζει τις συναθροίσεις, αλλά ζητεί να μην ανοίξουν τα σχολεία».

Απέφυγε να απαντήσει για τις ιδιαίτερα δυσοίωνες προβλέψεις σχετικά με την ελληνική οικονομία, ισχυριζόμενος ότι δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις όσο βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. «Τώρα βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, οποιαδήποτε πρόβλεψη για την ελληνική οικονομία, πριν τελειώσει η υγειονομική κρίση, είναι παρακινδυνευμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση «κρατάει καύσιμα» για την οικονομία.

Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, να τιμήσει το Σάββατο χωριστά από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα τα θύματα της Marfin, ο Σ. Πέτσας δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «επέλεξε να μην είναι εκεί, αρνείται να καταδικάσει ρητά αυτούς που προκάλεσαν τα γεγονότα. Δεν μπορεί να ξεπεράσει το χθες, σήμερα δεν μπορεί να αγκαλιάσει το αύριο».

Ρεσιτάλ έπαρσης και αλαζονείας από τον Πέτσα για την κριτική Ξαρχάκου