Ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, θα καταθέσει με υπόμνημα και όχι με φυσική παρουσία στην Προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη, την Παρασκευή 28 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Τριαντόπουλου που επικαλείται η ΕΡΤ, δεν θα παραστεί ο ίδιος στην Προανακριτική Επιτροπή που θα γίνει για το έγκλημα των Τεμπών την Παρασκευή 28 Μαρτίου, αλλά θα καταθέσει μέσω υπομνήματος.

Αναμένεται να είναι η τελευταία από τις συνεδριάσεις της Προανακριτικής, καθώς τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή θα κληθούν να συντάξουν τα πορίσματά τους. Ακόμα, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10.00 πμ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος καταγγέλλεται από τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών και την αντιπολίτευση για την πιθανή συμμετοχή του στην διαδικασία του «μπαζώματος» του χώρου του εγκλήματος των Τεμπών. Ο ίδιος έχει ζητήσει την άμεση παραπομπή του στο δικαστικό συμβούλιο ώστε από αυτό να κριθεί η παραπομπή του ή όχι στο ειδικό δικαστήριο.

«Επιθυμία μου είναι, όσο παράδοξο και εάν τούτο εκ πρώτης μπορεί να φαντάζει, να κριθώ από την τακτική Δικαιοσύνη, κατά τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα και στη νομοθεσία περί ευθύνης υπουργών, αφού οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί διαθέτουν εγγυημένη ανεξαρτησία και αμεροληψία, αλλά και αυξημένες γνώσεις και κύρος» είχε γράψει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο συνταγματολόγος, Ξενοφών Κοντιάδης, είχε σχολιάσει ότι «έχει τεράστια σημασία το έργο της Προανακριτικής Επιτροπής διότι από αυτό εξαρτάται πρώτον αν θα υπάρξουν διώξεις και άλλων προσώπων και δεύτερον ποιο ακριβώς θα είναι το αδίκημα για το οποίο η Ολομέλεια θα ασκήσει δίωξη, το οποίο για να “αναβαθμιστεί” εν συνεχεία πχ από πλημμέλημα σε κακούργημα από το Δικαστικό Συμβούλιο θα πρέπει προηγουμένως να επανέλθει ο φάκελος στη Βουλή, ζήτημα εξαιρετικά κρίσιμο και σε σχέση με τον χρόνο της δίωξης ενόψει της παράλειψης της κυβέρνησης επί 5 χρόνια να τροποποιήσει τα σχετικά με την αποσβεστική προθεσμία στον νόμο περί ευθύνης υπουργών».

Σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, είχε αναφέρει ότι «πρέπει πράγματι να τροποποιηθεί ώστε να μην μπορεί η εκάστοτε πλειοψηφία να καλύπτει τους υπουργούς και πρώην υπουργούς της, όπως βλέπουμε να συμβαίνει». Από την άλλη, είχε τονίσει ότι «μέχρι όμως να γίνει συνταγματική αναθεώρηση και να προσδιοριστεί νέα διαδικασία και νέα όργανα για την ποινική δίωξη των υπουργών, είναι αδιανόητο να παραβιάζεται το ισχυόν Σύνταγμα για ακόμη μία φορά με σκοπό να μην αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και να μην λογοδοτήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε ένα έγκλημα το οποίο συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία και λόγω ατυχών κυβερνητικών χειρισμών έχει προκαλέσει κρίση των δημοκρατικών θεσμών».