Οι συλληφθέντες, ηλικίας 41, 45 και 47 ετών κατηγορούνται για απάτη κατά συναυτουργία και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
 
Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση περιλαμβάνονται ακόμη τρία άτομα, ένας 44χρονος, ένας 54χρονος και ένας ακόμα άνδρας αγνώστων στοιχείων.
 
Ο 41χρονος, με τη συνδρομή και των υπόλοιπων εμπλεκομένων, παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος ανώνυμης εταιρείας που λειτουργούσε από το 2010 και αναλάμβανε την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, εισπράττοντας από ιδιώτες μεγάλα χρηματικά ποσά ως προκαταβολή, χωρίς ουδέποτε να ξεκινήσουν ή να ολοκληρωθούν τα υποτιθέμενα έργα.
 
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις απάτης, ενώ τα χρήματα που έχουν αποκομίσει οι συλληφθέντες και οι συνεργοί τους υπερβαίνουν τις 600.000 ευρώ.
 
Από τον φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην εταιρεία διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος και πλήθος ποινικών και διοικητικών παραβάσεων, ενώ το ύψος των εσόδων που εχουν αποκρυβεί και οι αναλογούντες φόροι, ξεπερνούν σε αξία το 1.200.000 ευρώ. 
 
Αναλυτικά, για το ελεγχόμενο διάστημα, από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ως διοικούντες την εταιρεία εμφανίζονταν ανά διαφορετικές περιόδους όλοι οι κατηγορούμενοι, εκτός του 47χρονου, ο οποίος παρείχε υπηρεσίες λογιστή.

Όπως προέκυψε, τα γραφεία της εταιρείας είχαν διακόψει την λειτουργία τους απροειδοποίητα, ενώ είχε ενοικιαστεί άλλος επαγγελματικός χώρος στο Νέο Ψυχικό, σε διεύθυνση άγνωστη στους πελάτες της. Μοναδική μέτοχος είναι Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με έδρα στο Λονδίνο.