Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στα απεργιακά καλέσματα, βρισκόμενοι στα σημεία πολύ ώρα πριν την επίσημη έναρξη της συγκέντρωσης. Σωματεία, φοιτητές, μαθητές και λαϊκές οργανώσεις καταδικάζουν τον θάνατο δεκάδων επιβατών στην αμαξοστοιχία στα Τέμπη, καθώς και την συνολική υποτίμηση των ζωών τους, στον βωμό του κέρδους, με συνθήματα όπως «Δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί».

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) και γυναικείες οργανώσεις, για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με σύνθημα «Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαιο».

Μαζική είναι η παρουσία μαθητών και φοιτητών στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα.

Οι λεωφόροι Σταδίου και Πανεπιστημίου, το Σύνταγμα και η Ομόνοια γέμισαν από πολλές χιλιάδες διαδηλωτές, ενώ συμμετέχουν επίσης οι φεμινιστικές συλλογικότητες, που ένωσαν τα καλέσματά τους για την επέτειο της 8ης Μάρτη με τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρης Βερβεσός, εκφράζει τη συμπαράσταση των συλλόγων στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη ως πολιτική αγωγή για την υπεράσπιση κατηγορίας: «Σε αυτό το τρένο των ευθυνών πρέπει να δούμε ποιος είναι ο “μηχανοδηγός” και όχι ποιος είναι ο τελευταίος τροχός του συρμού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 14 προσαγωγές ατόμων, που κατευθύνονταν στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα. Από τις 14 προσαγωγές οι 3 αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις.