Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας, έκανε την εκτίμηση ότι «το Πάσχα θα είμαστε καλύτερα γιατί θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού».
Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η άμυνα μας απέναντι στον ιό είναι το εμβόλιο ενώ επεσήμανε ότι η εξέλιξη των δεδομένων είναι δυναμική αν τα δεδομένα επιβάλουν θα ανοίγουμε ή θα κλείνουμε. Την ίδια ώρα, υποστήριξε ότι κάτι που πρέπει να κάνουμε χωρίς να «χαλαρώσουμε» λόγω του εμβολίου είναι η αποφυγή του συνωστισμού.
Οι δημοσιογράφοι των ρώτησαν αν ισχύει αυτό και για το μετρό στο οποίο οι συρμοί περνούν ανά 10 – 15 λεπτά. «Το έχουμε συζητήσει πολλές αυτό το κομμάτι, τέθηκε και σήμερα. Το θέμα των ΜΜΜ. Θυμίζω ότι όποτε υπήρχε τέτοιου είδους συζήτηση ή παράδειγμα για τον συνωστισμό στα λεωφορεία ή στους συρμούς, έγιναν από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων. Είτε βάζοντας νέα δρομολόγια, είτε προτείνοντας κυλιόμενο ωράριο ή με μέτρα όπως η τηλεργασία να αποσυμφορηθεί ο κόσμος που χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς. Πάντα όμως είναι μέσα μεταφοράς. Θα έχουν κόσμο» είπε.
Παράλληλα, χρησιμοποίησε μία ακατανόητη συλλογιστική πορεία, σύμφωνα με την οποία ο κίνδυνος έκθεσης σε χώρους εργασίας και σπίτια είναι μεγαλύτερος απ’ ότι στο μετρό, επειδή σε αυτούς τους χώρους οι πολίτες δείχνουν μεγαλύτερη «χαλαρότητα».
«Όποτε έγιναν test έξω από σταθμούς του μετρό για παράδειγμα – και το έχουμε κάνει επανειλημμένως στο παρελθόν- δεν βρήκαμε κάποιο ιδιαίτερα μεγαλύτερο ποσοστό, συνήθως ήταν μικρότερο ποσοστό από το ποσοστό θετικότητας στην κοινότητα. Αυτό σημαίνει ότι στις άλλες συναναστροφές μας, κυρίως εντός του χώρου εργασίας που δείχνουμε χαλαρότητα με συναδέλφους μας, είτε στο σπίτι είναι μεγαλύτερες πηγές ανησυχίας» είπε χαρακτηριστικά.