Σύμφωνα με το reuters, η Βρετανίδα πρωθυπουργός κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το Συντηρητικό κόμμα στις εκλογές της 8ης Ιουνίου για να την ισχυροποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο εν όψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη.

Η Μει, σε ομιλία της στο Λιντς –προπύργιο των Εργατικών– στη βόρεια Αγγλία, επανέλαβε ότι ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν θα ήταν «ένας αδύναμος ηγέτης» στη διαπραγμάτευση για το Brexit. «Οι αντίπαλοί μας ήδη επιδιώκουν να διαταράξουν αυτές τις διαπραγματεύσεις, την ίδια ώρα που οι άλλες 27 ευρωπαϊκές χώρες ενώνονται εναντίον μας», συμπλήρωσε.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, κατέληξε, λέγοντας οτι «αυτή η προσέγγιση μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: αβεβαιότητα και αστάθεια, που θα θέσουν σε μεγάλο κίνδυνο την αναπτυσσόμενη οικονομία μας, με υψηλότερους φόρους, λιγότερες θέσεις εργασίας, περισσότερη σπατάλη και περισσότερα χρέη».


Μέρκελ: Να μην έχουν ψευδαισθήσεις οι Βρετανοί για τη μετά – Brexit εποχή

Νωρίτερα, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κάλεσε τους πολίτες της Βρετανίας να μην έχουν «ψευδαισθήσεις» για τη μεταβατική περίοδο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τα προνόμια που θα έχουν σε σχέση με τα κράτη – μέλη της Ένωσης.