Επιστροφή στα θρανία με μόνο ένα self test την εβδομάδα αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας για μαθητές και εκπαιδευτικούς από τη Δευτέρα 17 Μαΐου. Το τεστ, θα πρέπει να γίνεται 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, δηλαδή την Κυριακή το απόγευμα ή το βράδυ και το αποτέλεσμα, είτε είναι θετικό είτε αρνητικό, θα δηλώνεται στην σχετική πλατφόρμα.

Επιπλέον όσον αφορά τα πανεπιστήμια, η εξέταση των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου, θα γίνει είτε εξ αποστάσεως είτε δια ζώσης, διαδικασία που θα είναι στην ευχέρεια του κάθε τμήματος ή της κάθε σχολής, αλλά στην περίπτωση της δια ζώσης εξέτασης, θα απαιτείται αρνητικό self test από φοιτητές και καθηγητές.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για διενέργεια με φυσική παρουσία πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές μεταξύ του τέταρτου και πέμπτου έτους των προγραμμάτων σπουδών Α’ κύκλου στις πολυτεχνικές σχολές, με διενέργεια self test μία φορά την εβδομάδα.

Γίνεται επίσης επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Ι και ΙΙ) στις 24/05/2021, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

Παράλληλα, εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών, ο αερισμός των χώρων κλπ.

Πώς θα γίνουν οι πανελλήνιες εξετάσεις

Στις 14 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για τους μαθητές όλων των ομάδων προσανατολισμού και ολοκληρώνονται για τα γενικά λύκεια στις 22 Ιουνίου. Στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων.