Προσπάθεια να επανέλθουν στο προσκήνιο φαίνεται πως κάνουν τα κατάλοιπα της Χρυσής Αυγής ενάντια την μαζική κίνηση των εθνικών ομάδων στο Euro 2020 κατά του ρατσισμού. Οκτώ κρανοφόροι με ένα πανό εναντίον αυτής της πρωτοβουλίας στήθηκαν ανενόχλητοι για φωτογράφηση την Κυριακή έξω από τα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ως «Γαλάζια Στρατιά» και δημοσίευσαν τη φωτογραφία σε ακροδεξιά ιστοσελίδα (ethnikismos.net).

Τη στιγμή που παίχτες, προπονητές και άνθρωποι των ομάδων, γονατίζουν πριν από κάθε αγώνα, σε μία προσπάθεια να διαδοθεί το μήνυμα εναντίον του ρατσισμού, σε συνέχεια του Black Lives Matter στις ΗΠΑ και της έκτασης που έλαβε στη συνέχεια, τα παρακλάδια της εγκληματικής οργάνωσης , μετά την μεθοδική αποβολή τους από τα ελληνικά γήπεδα από τους οργανωμένους, ψάχνουν ξανά πεδίο ύπαρξης. Στο πανό που ύψωσαν αναφέρουν «για Έλληνες δε γονατίσατε ποτέ», ενώ στο συνοδευτικό κείμενο της ανάρτησής τους κάνουν λόγο για «φυλακίσεις αθώων», αναφερόμενοι σε ακροδεξιά επικίνδυνα για τη δημόσια σφαίρα μέλη οργανώσεων.

«Επειδή ως Εθνικιστές δεν έχουμε μάθει ποτέ να σιωπούμε, γι αυτόν ακριβώς τον λόγο παλαιοί και νεότεροι Συναγωνιστές οπαδοί, συσπειρωθήκαμε και πάλι ώστε να επαναδραστηριοποιήσουμε τον Σύνδεσμο μας» αναφέρουν οι ίδιοι στο κείμενοι που συνοδεύει τη φωτογραφία ενώ επισημαίνουν πως αυτή είναι μια συμβολική κίνηση που σηματοδοτεί την αρχή της εκ νέου δράσης τους. Δε διστάζουν μάλιστα να καλέσουν « όλους τους εθνικιστές οπαδούς να έρθουν στο πλευρό μας», διαβεβαιώνοντας «εχθρούς και “φίλους” ότι το μέλλον επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις εκ μέρους μας».