Παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα στις βρετανικές πρεσβείες ανά την υφήλιο, με σύνθημα #FreeAssangeNOW.

Η σύζυγός του, Στέλλα Ασάνζ, και οι υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν έξω από το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών για να ζητήσουν την απελευθέρωσή του από τη φυλακή Μπέλμαρς.

Στη Μελβούρνη πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από την κρατική βιβλιοθήκη κρατώντας πλακάτ πριν διαδηλώσει στην πόλη προς το προξενείο του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι εκκλήσεις προς την κυβέρνηση να παρέμβει στην έκδοση του ιδρυτή του WikiLeaks στις ΗΠΑ από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μεταξύ των αιτημάτων των υποστηρικτών.

Ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε έχει επανειλημμένα αρνηθεί να σχολιάσει δημόσια την υπόθεση Ασάνζ από τότε που εξελέγη τον Μάιο.

Η γερουσιαστής των Πρασίνων Τζάνετ Ράις, η οποία μίλησε στη συγκέντρωση της Μελβούρνης, κάλεσε τον κ. Αλμπανέζε να «σηκώσει το τηλέφωνο» και να απαιτήσει από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να αποσύρει τις κατηγορίες.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks αντιμετωπίζει κατηγορίες για 18 αδικήματα στις ΗΠΑ και κινδυνεύει να του επιβληθεί κάθειρξη 175 ετών για τη διαρροή το 2010 στον ιστότοπο περίπου 700.000 απόρρητων εγγράφων σχετικά με τις δραστηριότητες του αμερικανικού στρατού κυρίως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.