Η κα Μπακαδήμα είναι η τρίτη βουλευτής, που αποχωρεί από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη μετά την Κωνσταντίνα Αδάμου και Αγγελική Αδαμοπούλου οπότε πλέον το ΜεΡα25 αριθμεί έξι βουλευτές. Ωστόσο, πληροφορίες του TPP αναφέρουν ότι δεν έχει προηγηθεί κάποια σύγκρουση ή διαπληκτισμός για τις θέσεις ή με τους βουλευτές και τις βουλεύτριες του ΜέΡΑ25. Η ίδια, δεν προχώρησε σε σχετική δήλωση προκειμένου να αιτιολογήσει την ανεξαρτητοποίησή της.

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25, ερωτήθηκε στην Αργολίδα σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της βουλεύτριας, με τον ίδιο να κάνει λόγο για πιέσεις, μηνύσεις και απειλές των τεσσάρων ολιγαρχών σε βάρος βουλευτών και βουλευτριών του ΜέΡΑ25 που τολμούν να τους κατανομάζουν δημόσια, και τις οποίες κάποιοι «δεν άντεξαν, και δεν θα αντέξουν».

Η απάντησή του ήταν η εξής: «Κατανοώ ότι, τώρα που οι Έλληνες ολιγάρχες εξαπολύουν επιθέσεις, μηνύσεις και προσωπικές απειλές απέναντι στους βουλευτές και τις βουλεύτριες του μοναδικού κόμματος το οποίο τους κατονομάζει και για αυτό τους πειράζει τόσο πολύ, κάποιες-κάποιοι από εμάς, από την κοινοβουλευτική ομάδα μπορεί να μην άντεξαν, να μην αντέξουν. Εμείς συνεχίζουμε, δεν θα κάνουμε πίσω και μας ενισχύει ιδιαίτερα ότι έχουμε νέο κόσμο που εισέρχεται έτοιμος για αυτόν τον αγώνα εναντίον της ολιγαρχίας».

Την ανεξαρτητοποίηση της Φωτεινής Μπακαδήμα σχολίασε και το κόμμα με ανακοίνωσή του.

«Την ώρα που το ΜέΡΑ25 δέχεται την ολομέτωπη επίθεση των ολιγαρχών, τους οποίους καταγγέλλει ονομαστικά μέσα κι έξω από τη Βουλή, η Φωτεινή Μπακαδήμα, βουλεύτρια Πειραιά, επέλεξε να απέχει από τις μάχες. Όλες και όλοι κρίνονται», τονίζει.