Και συνεχίζει:

Υπεύθυνοι φορείς είναι ο ΕΟΦ, το ΙΦΕΤ και έμμεσα και ο ΕΟΔΥ, οι οποίοι παραπέμπουν ο ένας στον άλλο αναφορικά με τα αίτια των ελλείψεων. Το δε υπουργείο Υγείας αρνείται (!) ότι υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων, εκτός ίσως και αν του αποσταλούν φέρετρα.

Καταγγέλλουμε δημόσια το υπουργείο υγείας και τους αρμόδιους οργανισμούς ΕΟΦ και ΙΦΕΤ των οποίων προΐσταται, για την εγκληματική αμέλειά τους ως προς την διασφάλιση της διαθεσιμότητας των απαραίτητων και αναντικατάστατων φαρμάκων για τους Έλληνες ασθενείς, ώστε όσοι δεν τα βρίσκουν, να ξέρουν στις επόμενες εκλογές από ποιους θα τα ζητήσουν και για ποιους λόγους ( όσοι φυσικά θα επιβιώσουν έως αυτές).

Η απαίτηση του απλού ασθενούς και του ΜέΡΑ25 είναι αυτονόητη: Να δημιουργηθεί άμεσα, με εισήγηση των ιατρικών επιστημονικών εταιρειών, ένα καλάθι φαρμάκων άμεσης πρόσβασης και ζωτικής σημασίας. Σε αυτά, να απαγορευτούν τώρα, όπως προβλέπει η νομοθεσία, οι εξαγωγές φαρμάκων μέχρι τη δημιουργία αποθεμάτων τριών μηνών και επίσης να ψηφιστεί σταθερός μηχανισμός επανάληψης αυτής της έκτακτης λύσης όποτε απαιτείται.