Όπως εξήγησε στο ραδιόφωνο του ΜέΡΑ25 ο κ. Ζαχάρος «προσδιορίζονται με σκληρούς αριθμητικούς όρους τις προτεραιότητες της Μητσοτάκης ΑΕ, αφού με βάση στοιχεία της EUROSTAT, το 2020 αφιέρωσε το δυσθεώρητο 1,5% του ΑΕΠ στις δυνάμεις καταστολής, το υψηλότερο σε όλη την ΕΕ. Στον αντίποδα, οι δαπάνες για πυροπροστασία δεν έφτασαν ούτε το 0,3% και ειδικότερα για τη δασοπροστασία το πενιχρό 0,04% του ΑΕΠ, σε μια χώρα που ταλανίζεται κάθε χρόνο από πυρκαγιές και είναι πολύ νωπές ακόμη οι μνήμες του περασμένου καλοκαιριού, με τις τεράστιες καταστροφές στην Εύβοια, την Αττική και αλλού. Στο ίδιο μήκος κύματος, για την παιδεία, με δαπάνες λιγότερες από το 4% του κρατικού προϋπολογισμού, η Ελλάδα κατατάσσεται μόλις 18η ανάμεσα στις χώρες της Ένωσης».

Την ίδια ώρα η επίπτωση του πληθωρισμού «σημαίνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών έχει χάσει εισοδήματα τριών μηνών τον τελευταίο χρόνο. Δηλαδή, μια νέα λιτότητα μετά από 12 χρόνια μνημονίων».

«Τα οικονομικά δεδομένα είναι πάντα εκεί, έγκειται όμως στη σωστή ανάγνωσή τους η αποκάλυψη της δυστοπικής πραγματικότητας που περιγράφουν. Και αυτό είναι κάτι που δεν θα παρουσιαστεί βέβαια από πετσωμένα μέσα ενημέρωσης», καταλήγει το μέλος του Πολιτικού Σχεδιασμού.