«Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις η Κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει σε επαναλειτουργία τους σιδηροδρόμους και την γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 1 Απριλίου. Παρότι οι εργαζόμενοι έχουν εκφράσει τις διαφωνίες τους και τις ανησυχίες τους, αφού δεν έχει προκύψει καμία πρόβλεψη και αναβάθμιση του δικτύου ώστε να είναι ασφαλής για χρήση, η Κυβέρνηση προχωράει στην επανέναρξη και ταυτόχρονα επιρρίπτει τις ευθύνες του τραγικού δυστυχήματος στους εργαζόμενους και σε ατομικά λάθη», αναφέρει το ΜέΡΑ25.

«Το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε μαζικά στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες, μαθητές/τριες, άνεργοι και πλημμύρισαν οι δρόμοι σε όλη τη χώρα από συνθήματα και οργή για τους 57 αθώους φίλους, συγγενείς, συνανθρώπους μας που χάθηκαν. Το μήνυμα όλων αυτών των κινητοποιήσεων είναι κοινό: Οι ζωές μας δεν μπαίνουν κάτω από τα κέρδη τους», αναφέρει.

Ως εκ τούτου καλεί «όλες και όλους, το Σάββατο 1 Απριλίου, να βρεθούμε έξω από τον Σταθμό Λαρίσης, στις 12:00, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας».

Με σύνθημα «Καμία Συγκάλυψη. Καταδίκη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα» το ΜέΡΑ25 προειδοποιεί για «καμία σκέψη για επαναλειτουργία χωρίς μέτρα ασφαλείας», απαιτεί «δικαίωση των αιτημάτων των εργαζομένων» και διεκδικεί «καμία Συγκάλυψη. Καταδίκη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα».