Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο καθεστώς Μπέου στον Βόλο αλλά και στα σενάρια σύμπλευσης των κεντροαριστερών κομμάτων.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε:

«Ο Βόλος, που τελεί υπό την κατοχή του Μπέου, αποτελεί παράδειγμα του τι συμβαίνει σε μια χώρα όταν ο λαός της εξευτελίζεται, πτωχοποιείται, εγκαταλείπεται από την Κεντροαριστερά. Όπως κι άλλοι Δήμοι, π.χ. οι γύρω από το Ελληνικό στην Αθήνα, όταν στο όνομα της Αριστεράς τα πάντα παραδίδονται στους ολιγάρχες, η Δεξιά επιστρέφει με τον γνωστό της ρεβανσισμό εναντίο των πολλών. Σε αυτό το σκηνικό, το διαχρονικό μήνυμα του κ. Μητσοτάκη στους πολίτες είναι απλό και κυνικό:

Χωρίς φράγκα μην τολμήσεις να χρειάζεσαι τροφή, στέγη, ρεύμα ή νερό. Χωρίς φράγκα μην τολμήσεις να αρρωστήσεις, να είσαι νέος, να γεράσεις – μόνο με ατομική σου ευθύνη όλες αυτές οι πολυτέλειες.

Από την άλλη, έχουμε τα τρία μετα-ΠΑΣΟΚ των κκ. Κασσελάκη, Ανδρουλάκη και Χαρίτση που διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο από τα τρία θα λάβει το χρίσμα των ολιγαρχών – την ώρα που προσπαθούν να τραβήξουν ψήφους διαλαλώντας: «Εδώ τα καλά φιλοδωρήματα!»

Από εμάς, την ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25-Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, το τελευταίο οχυρό κατά της ολιγαρχικής λεηλασίας Ανθρώπων & Φύσης, μην περιμένετε καμία σύμπλευση με τα τρία μετα-ΠΑΣΟΚ. Εμείς θα είμαστε σταθερά απέναντι σ’ ένα σύστημα που μας λοιδορεί, μας αποκλείει, μας μηνύει, μας διώκει, μας πολεμά με κάθε τρόπο. Με τη δική σου ψήφο, μαζί μας παίρνεις κι εσύ θέση απέναντί τους», είπε.

Οι υπόλοιποι ομιλητές

Φαίη Τζανετουλάκου

Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Φαίη Τζανετουλάκου, άνοιξε την εκδήλωση κάνοντας αναφορά στα προβλήματα του Βόλου (παράταξη Μπέου, καύση σκουπιδιών, LNG) για τα οποία δίνει μάχη το ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά.

Ηρώ Διώτη

«Ολες οι αλλαγές στην ιστορία της ανθρωπότητας ξεκίνησαν από μικρές μειοψηφίες οι οποίες μπήκαν μπροστά, δημιούργησαν μεγαλύτερες κοινωνικές αντιστάσεις και έφεραν νικηφόρα αποτελέσματα», είπε η υποψήφια Ηρώ Διώτη.

Δημήτρης Ιωακειμίδης (Jo Di)

«Η φλόγα της αντίστασης είναι ζωντανή και το βλέπω σε όλη τη χώρα αυτές τις μέρες που την ταξιδεύω. Όπως έγραψε ο Τάσος Λειβαδίτης: «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο», ανέφερε ο Δημήτρης Ιωακειμίδης.

Κλέων Γρηγοριάδης

«Η πολιτική είναι βρώμικη και δεν μπορούμε να την αφήσουμε σε αυτούς που τους αρέσει!

Φασισμός δεν είναι μόνο οι «Σπαρτιάτες», είναι και τα καρτέλ που επιβάλλονται και δεν επιτρέπουν στους Έλληνες να ζήσουν. Η φον ντερ Λάιεν είναι φασισμός όπως και η υποστήριξη στο Ισραήλ. Φασισμός είναι οι αστυνομικοί να πετούν στον δρόμο συνανθρώπους μας. Φασισμός είναι η συγκάλυψη των Τεμπών. Φασισμός είναι οι πολιτικοί μας να έχουν μετατραπεί σε υπαλληλικό προσωπικό των πλουσίων.

Το θηρίο αυτό μπορεί να νικηθεί και θα νικηθεί από εμάς! Οι ανατροπές ξεκινούν από λίγους και πολλές μάχες κερδίζονται από λίγους!», ανέφερε ο Κλέωνας Γρηγοριάδης.