Και συνεχίζει: Στα πλαίσια του gentrification του κέντρου της Αθήνας, η Κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει ένα κλίμα τρομοκράτησης του κόσμου των Εξαρχείων, με πρόσχημα την κατασκευή του μετρό. Η Μητσοτάκης Α.Ε. έχει εγκαταστήσει σε σταθερή βάση διμοιρίες ΜΑΤ σε πολλαπλά σημεία των Εξαρχείων: Θεμιστοκλέους, Μπενάκη, Στουρνάρη, Τοσίτσα, Ιπποκράτους, Χ. Τρικούπη, Σ. Τρικούπη και σε πολλούς ακόμη δρόμους.

Χωρίς καμία συνεννόηση ή διαβούλευση με τους κατοίκους, η Κυβέρνηση δρομολόγησε τη διάλυση της τελευταίας πλατείας της γειτονιάς των Εξαρχείων με την τοποθέτηση στάσης μετρό, ενώ ταυτόχρονα βαφτίζει ανάπλαση την ιδιωτικοποίηση του Λόφου Στρέφη. Αποτελούν στρατηγικές κινήσεις για την περαιτέρω τουριστικοποίηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, αδιαφορώντας για τους μόνιμους κατοίκους.

Ως Τομέας Δικαιωμάτων του ΜέΡΑ25 στηρίζουμε την σημερινή κινητοποίηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στις 6:00μ.μ. και καλούμε όλες και όλους να βρεθούν πλάι στις πρωτοβουλίες της γειτονιάς και τα περιβαλλοντικά κινήματα που όλο αυτό το διάστημα προσπαθούν να υπερασπιστούν την περιοχή τους.