Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΜέΡΑ25:

«Παρά τις αυταρχικές και εκβιαστικές μεθόδους της εργοδοσίας, τις απολύσεις, τις μηνύσεις κατά συνδικαλιστών ακόμα και την παρουσία των δυνάμεων καταστολης οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τον αγώνα των απεργών ενάντια στις απολύσεις και την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας, τον αγώνα τους για την άμεση επαναπρόσληψη των απολυθέντων και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Καταγγέλλουμε τη νέα κανονικότητα της κυβέρνησης που στερει εργασιακά και συνταγματικά δικαιώματα όπως αυτό της συνδικαλιστικής ελευθερίας».

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από την συντονίστρια της Κεντρικής Επιτροπής Λιτσα Αλεξακη, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ρένα Παπαδοπουλου και την Ευαγγελία Μουστάκα, μέλος της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής της Β’ Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν τις τελευταίες εβδομάδες εργαζόμενοι της Οινοποιίας «Μαλαματίνα ΑΕΒΕ» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους, αναφέροντας πως η εργοδοσία «θέλει να ισοπεδώσει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις για να αυξήσει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία της».

«Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία να σταθούν στο πλευρό μας, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο. Ο αγώνας που δίνουμε είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, για τα δικαιώματά μας, για να μείνουν οι αντεργατικοί νόμοι στα χαρτιά. Η στήριξη του αγώνα μας με αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων, με φυσική παρουσία στις κινητοποιήσεις, με υλική ενίσχυση του σωματείου θα έχει αποφασιστική συμβολή ώστε να γυρίσουμε στη δουλειά μας όλοι, νικητές, με ψηλά το κεφάλι!», ανέφεραν μεταξύ άλλων.