Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, στηλιτεύονται οι σχέσεις των κομμάτων με τους μνημονιακούς θεσμούς καθώς και «η πρόσδεσή τους τόσο στα κελεύσματα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού, όσο και στις απαιτήσεις της κρατικοδίαιτης παρασιτικής ολιγαρχίας δίχως σύνορα».

Επιπλέον, το Μέρα25 επισημαίνει ότι «καμία αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει εντός του μνημονιακού πλαισίου στο οποίο και οι τρεις τους συγκλίνουν και εντός των δεσμεύσεων των Κυβερνήσεων τους στα ολιγαρχικά συμφέροντα, το ευρωιερατείο, τις ΗΠΑ και την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ». Για αυτό και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν «ένα Πρόγραμμα Ρήξης με την ολιγαρχία με 7+1 Πολιτικές Τομές που δεν τρομάζουν μόνο την Μητσοτάκης Α.Ε., αλλά και την ίδια την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», στηρίζοντας το κόμμα στις εκλογές.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Ο φόβος για τη ρήξη με την ολιγαρχία πλανάται πάνω από τα μνημονιακά κόμματα.

Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την εκλογολογία και τα σενάρια συγκυβέρνησης, έχει φέρει στην επιφάνεια τον φόβο της Κυβέρνησης απέναντι σε ένα πρόγραμμα ρήξης με την ολιγαρχία.

Η πραγματικότητα όμως είναι, πως τον ίδιο φόβο με την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη συμμερίζεται τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του Αλέξη Τσίπρα, όσο φυσικά και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η πρόσδεση των μνημονιακών κομμάτων τόσο στα κελεύσματα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού, όσο και στις απαιτήσεις της κρατικοδίαιτης παρασιτικής ολιγαρχίας δίχως σύνορα είναι δεδομένη, όσο κι αν προσπαθούν να “παίξουν” το χαρτί της τάχα μου δήθεν πολιτικής αλλαγής.

Καμία αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει εντός του μνημονιακού πλαισίου στο οποίο και οι τρεις τους συγκλίνουν και εντός των δεσμεύσεων των Κυβερνήσεων τους στα ολιγαρχικά συμφέροντα, το ευρωιερατείο, τις ΗΠΑ και την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει ένα Πρόγραμμα Ρήξης με την ολιγαρχία με 7+1 Πολιτικές Τομές που δεν τρομάζουν μόνο την Μητσοτάκης Α.Ε., αλλά και την ίδια την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εξ’ ου και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη τοποθέτηση του κόμματος στα πολύ συγκεκριμένα αυτά πολιτικά ζητήματα, πέρα από γενικά και αόριστα καλέσματα για δήθεν προοδευτικές διακυβερνήσεις.

Όσο κι αν τρομάζει λοιπόν, αυτούς και τα “αφεντικά” τους η Ρήξη, οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση τους και στην κάλπη -όποτε κι αν αυτή στηθεί- και στο δρόμο, όπως ήδη κάνουν καθημερινά.