Ομιλητές:

-Μιχάλης Κριθαρίδης, μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΜέΡΑ25
-Ρένα Παπαδοπούλου, μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΜέΡΑ25
Αλέξανδρος Γαλατιανός, συντονιστής Οργάνωσης Βάσης Καλαμαριάς ΜέΡΑ25

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, πρώην Βουλεύτρια και Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Το κάλεσμα της εκδήλωσης:

Η Μητσοτάκης Α.Ε. εισβάλλει στους ανοιχτούς δημόσιους χώρους—τον κοινωνικό πυρήνα των γειτονιών μας, τον σημαντικότερο χώρο συνάντησης και κοινότητας που έχουμε.

Αυτό βιώνουμε και στην Καλαμαριά όπου έχει τεθεί σε ισχύ το σχέδιο για μια «ανάπλαση» και «αξιοποίηση» του παραλιακού μετώπου από το Καλοχώρι μέχρι και το Αγγελοχώρι. Φυσικά, αυτές οι λέξεις μπαίνουν σε εισαγωγικά γιατί ούτε περί ανάπλασης πρόκειται, ούτε περί αξιοποίησης. Στην ουσία, όλος αυτός ο χώρος μετατρέπεται σε «πεδίο βολής» όπου η ντόπια και διεθνής παρασιτική επιχειρηματικότητα θα επιδοθεί σε ένα κρεσέντο οικοδόμησης, τσιμεντοποίησης και οικονομικής-εμπορικής εκμετάλλευσης.

Η επίθεση στους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, στους χώρους πρασίνου και αθλητισμού, έρχεται βέβαια ως συνέχεια της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας από όλες τις κυβερνήσεις του μνημονιακού τόξου που μέσα από το ΤΑΙΠΕΔ, το Υπερταμείο και την ΕΤΑΔ ξεπουλάνε τις βασικές υποδομές της χώρας σε κρατικοδίαιτους, παρασιτικούς ολιγάρχες.

Δεν γίνεται να δείξουμε καμία ανοχή, καμία ολιγωρία και κανέναν εφησυχασμό σε αυτήν την επίθεση. Ο δημόσιος χώρος ανήκει και θα ανήκει στους πολίτες.