Η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών της οποία ηγείται η Σοφία Νικολάου επιτέλους συνεδρίασε επί των αιτημάτων του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Μετά από 70 μέρες που έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα η Επιτροπή αποφάσισε να απορρίψει και τα δύο αιτήματα σχετικά με τη μεταγωγή του κρατούμενου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα πίσω στον Κορυδαλλό.

Έτσι, πλέον ανοίγει ο δρόμος για προσφυγή στη Δικαιοσύνη από πλευράς των συνήγορων του Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς έχουν δύο αρνητικές απαντήσεις και μπορούν τυπικά να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστικά όργανα.

«Η επιτροπή έκρινε την πρώτη μεταγωγή ως σύννομη(!) και απέρριψε την δεύτερη αίτηση με επίκληση μεταξύ των άλλων του επιχειρήματος ότι δεν συντρέχει λόγος μεταγωγής για λόγους υγείας, αφού ο ίδιος είναι υπαίτιος για την κατάσταση του (!!) και οφείλει να σταματήσει την απεργία πείνας για να σωθεί η ζωή του («τυχόν απόφαση περί μεταγωγής του δεν θα αποτελέσει τον λόγο επανόρθωσης της βλάβης του πάρα μόνον η απόφασή του να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας)» αναφέρει σε ανακοίνωση της σχετικά με τις απορριπτικές αποφάσεις η συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ.

«Όποια καλόπιστη ή καλόπιστος υπάρχει εκεί έξω, δεν μπορεί να μην βλέπει σ’ αυτούς τους απίστευτους χειρισμούς ότι το Υπουργείο βασανίζει τον κρατούμενο. Αυτή είναι η άποψή τους για τη νομιμότητα: Θες να τεθεί σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που αυθαιρετεί; Οργάνωσε τοπικό ξεσηκωμό στη γειτονιά σου. Θες να συνεδριάσει ένα όργανο όπως προβλέπεται από τον νόμο; Κάνε 60 μέρες απεργία πείνας και φτάσε στο όριο του θανάτου. Παίζουν με τη φωτιά!» σχολιάζει ο δικηγόρος και μέλος του ΔΣΑ, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω απόφαση έρχεται να δικαιώσει για ακόμα μια φορά την πλευρά της υπεράσπισης του Δ. Κουφοντίνα καθώς εδώ και βδομάδες έλεγαν ότι δεν ήταν δυνατή μια πιθανή προσφυγή σε δικαστήριο, πριν εξεταστεί από την ΚΕΠ το αίτημα. Αναρμοδιότητα δήλωσαν και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Λαμίας και το Συμβούλιο της Επικρατείας, που συνεδρίασε χθες, λόγω ακριβώς της μη συνεδρίασης της ΚΕΜ.

Η πρώτη απόφαση:

Η δεύτερη απόφαση: