Μετά το εφιαλτικό καλοκαίρι στη Βόρεια Εύβοια με τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές από άκρη σε άκρη του νησιού, ήρθε η πρώτη κακοκαίρια στην Ελλάδα με την ονομασία “Αθηνά” και επιδείνωσε την κατάσταση με έντονες πλημμύρες και κατεδαφίσες, αναδεικνύοντας έτσι τις τεράστιες καταστροφές στο περιβάλλον και εντείνοντας την απόγνωση των κατοίκων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο τοπικό σάιτ AdventureEvia, είναι πολύ μεγάλα τα προβλήματα μετά το πέρασμα της χθεσινής κακοκαιρίας, συγκεκριμένα στην Δημοτική κοινότητα Νηλέως. Ο δήμαρχος Λίμνης- Μαντουδίου- Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης αναφέρει ότι: “Μεγάλη κακοκαιρία χτύπησε τον Δήμο μας κ συγκεκριμένα την Δημοτική Ενότητα Νηλέως κ την κοινότητα Στροφυλιάς. Κατολισθήσεις σε Αχλαδι, Κοτσικια κ πλημμυρικά φαινόμενα στην κοινότητα Στροφυλιάς” ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει πλημμυρίσει και η παραλία της Αγίας Άννας. Ταυτόχρονα έχει γίνει διακοπή κυκλοφορίας στην Β. Εύβοια απο Κοτσικιά προς λουτρό Κοτσικιά.

Τα γεγονότα έρχονται να αντικρούσουν τα λόγια του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος σε χθεσινή περιοδεία του στην περιοχή σχολίασε ότι οι διαδικασίες κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Ο ίδιος προσέθεσε ότι «όλες οι μελέτες εκπονήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ γιατί υπήρξαν ιδιωτικές δωρεές και έτσι μπορέσαμε να παρακάμψουμε τις χρονοβόρες διαδικασίες του δημοσίου».

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή συνομίλησε με τους δασεργάτες και τους ευχαρίστησε για το έργο που έχουν επιτελέσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ μπόρεσε και ο ίδιος να παρακολουθήσει τις εξελίξεις των εργασιών ενόψει και του χειμώνα.

Ο Σ. Κεδίκογλου που έχει καταγωγή από την περιοχή της Ιστιαίας υπήρξε το επίκεντρο του διαδικτύου και των social media τον περασμένο Αύγουστο με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει υπάρξει θύμα επίθεσης από τους αγακτισμένους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στα καμμένα. Ο ίδιος σχολίασε αυτή την είδηση ως fake news.