Άλλο ένα περιστατικό αντιδημοκρατικότητας, έκανε την εμφάνισή του αυτή τη φορά στο αστυνομικό τμήμα της Καρδίτσας και μάλιστα πριν ανακοινωθεί στο ΦΕΚ η απαγόρευση των συναθροίσεων πέραν των τεσσάρων, από το πρωί της 15ης έως το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου. Η διοίκηση του τμήματος της περιοχής, όπως καταγγέλλει το «Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή και ελευθερία», κάλεσε σε απολογία τέσσερις πολίτες που δήλωσαν δημοσίως στο facebook τη πρόθεσή τους να παρευρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Η συλλογικότητα, στην ανακοίνωσή της στην οποίος παραθέτει και το χαρτί της κλήσης σε απολογία αναφέρει χαρακτηριστικά πως «από τις δηλώσεις – οδηγίες του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και μετά η επιχείρηση αυτή πραγματοποιείται και στην περιοχή της Καρδίτσας με αλλεπάλληλες κλήσεις οι οποίες έφθασαν, ύστερα από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς και σε τέσσερις διαχειριστές της σελίδας στο facebook του “Δικτύου Αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας για υγεία, ζωή και ελευθερία”».

Όπως αναφέρει το Δίκτυο, οι κλήσεις επιδόθηκαν από αστυνομικούς και οι τέσσερις πολίτες καλούνται να παρευρεθούν για απολογία το πρωί της επερχόμενης Τρίτης 17ης Νοεμβρίου», ενώ το «έγκλημά» τους «είναι ότι στην ανακοίνωση συμπαράστασης στους γιατρούς που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, αναφέρθηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου», σημειώνει η ανακοίνωση.

Τέλος το Δίκτυο ξεκαθαρίζει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «η προσπάθεια εκφοβισμού δεν θα περάσει. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για όλα τα δικαιώματα του λαού. Κάθε τρόπος δράσης μας τηρεί απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού.

Καλούμε όλο το λαό να συμμετέχει και να τιμήσει τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας του (μάσκες αποστάσεις κλπ) την αγωνιστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοεμβρίου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση στην οποία επισυνάπτεται και η σχετική κλήση σε απολογία

«Διέγερση σε ανυπακοή»

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες κλήσεις έλαβαν τόσο γιατροί στη Θεσσαλονίκη όπως η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνη Κατσίμπα, όσο και ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας,

«Στη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτεται η εγκληματική πολιτική του “βλέποντας και κάνοντας”»

Συνάμα δύο φοιτητές και δύο εργαζόμενες, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνελήφθησαν από την αστυνομία το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς μοίραζαν προκηρύξεις στις οποίες μεταξύ άλλων καλούσαν και στην πορεία του Πολυτεχνείου. διέγερση σε ανυπακοή (αρ. 183 ΠΚ) σε συνδυασμό με την παραβίαση μέτρων για την πρόληψη μεταδοτικών ασθενειών (αρ. 285 ΠΚ).

«Νιώθω σαν να είμαι μέρος ενός οργουελιανού εφιάλτη»

Ωστόσο η κατηγορία της διέγερσης δεν ευσταθεί, καθώς οι άνθρωποι που είτε εκλήθησαν σε απολογία είτε συνελήφθησαν, καλούσαν σε μια πορεία η οποία επίσημα μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε απαγορευτεί. Επομένως ο μόνος λόγος για τον οποίο ασκήθηκαν οι συγκεκριμένες διώξεις, θα μπορούσε κανείς να μπει ότι ήταν ο εκφοβισμός.

Φωτογραφική απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ενόψει Πολυτεχνείου