του Θάνου Καμήλαλη

«Ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει όσες προσλήψεις χρειαστεί, θα μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους και θα καλύψει κενές οργανικές θέσεις. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν έγινε τίποτα από αυτά και δεν προσλήφθηκε προσωπικό τόσο ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά το ΕΣΥ. Δεν μιλάμε για λίγες θέσεις που μπορεί να καλύπτονται σποραδικά, μιλάμε για ουσιαστική ενίσχυση. Έτσι, γυμνοί, μπήκαμε σε μια μάχη με τον κορονοϊό η οποία όμως ξαφνικά είναι πάρα πολύ μεγάλη και πάρα πολύ επικίνδυνη. Γιατί στη Θεσσαλονίκη, λόγω της απότομης αύξησης, αποκαλύπτεται η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης με το “βλέποντας και κάνοντας”. Θα το ακούγατε συνέχεια στις ενημερώσεις, κυρίως από τον κ.Κοντοζαμάνη, τον υφυπουργό Υγείας, “βλέποντας και κάνοντας”. “Θα δούμε πώς θα πάει και θα το ρυθμίσουμε”. Με το “βλέποντας και κάνοντας” προσπαθείς, με απόλυτη προχειρότητα και με πανικό, να κλείσεις τρύπες ανοίγοντας άλλες ακόμη πιο μεγάλες» τονίζει η κ.Κατσίμπα στη συνέντευξή της στο ΤPP.

 

«Τι να πω τώρα… τι να πρωτοπούμε. Δεν έχει γίνει τίποτα»

 

«Ενισχύσεις είχαμε στο πρώτο κύμα πανδημίας, δηλαδή με 480 γιατρούς και τις 4.000 προσωπικό που δεν είχαν γιατρούς μέσα, άσχετα αν και ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί όταν το ανακοίνωναν μιλούσαν  για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Όμως τον Γενάρη είχαμε πάρα πολλές συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις, ουσιαστικά δηλαδή τώρα είμαστε σε μία κατάσταση του προσωπικού λίγο χειρότερη από τον Δεκέμβρη. Τώρα θα πάρουνε είπαν 300 μόνιμους εντατικολόγους πανελλαδικά. Ωστόσο δεν έχουμε να κερδίσουμε πολλά από αυτό, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς έτσι κι αλλιώς δούλευαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με κάποια σχέση εργασίας. Ας πούμε ήταν ειδικευόμενοι ή επικουρικοί. Απλά θα παραμείνουν με άλλη σχέση εργασίας στο σύστημα, ίσως μετακινηθούν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Ήδη διευθυντές των ΜΕΘ δηλώνουν την απόγνωσή τους γιατί μπορεί να χάσουν ακόμα έναν ή δύο εντατικολόγους» εξηγεί η κ.Κατσίμπα σχετικά με την πολυθρύλητη «ενίσχυση του ΕΣΥ» που πρακτικά δεν ήρθε ποτέ, όπως υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

«Βουλιάζουν τα νοσοκομεία γιατί έρχονται και άνθρωποι που έχουν συμπτώματα και γίνονται και πάρα πολλά τεστ. Στις εφημερίες έχουμε ακούσει ότι η αναμονή ξεπεράει κατά πολύ τις 7 ώρες, ακούσαμε μαρτυρίες για μέχρι και για 13 ώρες αναμονή, για εισαγωγή ασθενή με Covid» προσθέτει επίσης και συνεχίζει με παραδείγμα. «Στο “Ιπποκράτειο” η εντατική ήταν γεμάτη από προχθές έτσι κι αλλιώς. Αυτοί που χρειάζονται διασωλήνωση, δεν μας ενημερώνουν μέχρι τελευταία στιγμή που θα διασωληνωθούν, γιατί όλες οι κλίνες ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης είναι γεμάτες. Θα χρειαστούν κι άλλο προσωπικό οπότε μάλλον θα πάρουν από τη χειρουργική. Στο “Παπαγεωργίου”, σε έναν θάλαμο που ήταν 12 κρεβάτια, σε κανονική διάταξη, τώρα έχουν χωρέσει 18, που σημαίνει πιο δύσκολες οι συνθήκες για γιατρούς αλλά και για ασθενείς. Τέτοιες ενημερώσεις έχουμε καθημερινά».

Στη Θεσσαλονίκη, η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από οριακή. Το ίδιο το υπουργείο Υγείας, που συνήθως παρουσιάζει μια αρκετά ωραιοποιημένη μορφή της πραγματικότητας, έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή μία λίστα, σύμφωνα με την οποία οι κενές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που εξυπηρετούν τις ανάγκες της πόλης και στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας είναι μόλις 11.

Βέβαια, όταν μιλάμε για «ΜΕΘ», η έννοια έχει καταλήγει να είναι κάπως… αόριστη. Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν ξανά και ξανά ότι οι «νέες ΜΕΘ» που ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας, είναι κρεβάτια από άλλες πτέρυγες των νοσοκομείων που μετατρέπονται σε ΜΕΘ για Covid-19. H Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών αναφέρεται στις σχετικές υποσχέσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τονίζει ότι «δεν δημιούργησε 50 νέες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη», όπως είχε ανακοινώσει. «Πήρε μονάδες καρδιοχειρουργικές, νευροχειρουργικές κ.α. κι αυτές οι κλίνες εντατικής δόθηκαν για νοσηλεία Covid. Δεν δημιούργησε νέες εντατικές» επαναλαμβάνει και εξηγεί με παραδείγματα σχετικά με άλλες υποσχέσεις του Υπουργού:

«Αυτό που ανήγγειλε ο κ.Κικίλιας με 15 νέες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο, είναι 15 κρεβάτια μέσα στα χειρουργεία. Δηλαδή να μπούνε 15 κρεβάτια στα χειρουργεία και να λειτουργήσουν σαν ΜΕΘ. Το ίδιο θα συμβεί και στο “Γεννηματάς”, θα γίνουν κλίνες ΜΕΘ μέσα στα χειρουργεία. Προχθές μία συνάδερφος έκανε έκκληση να μην κλέισουν το χειρουργείο, γιατί ό,τι περιστατικό προκύψει είναι να το χειρουργήσουν εκεί, στο χειρουργείο της Παιδοχειρουργικής. Δεν θα μπορούν να χειρουργούν εκεί περιστατικά που χρειάζονται άμεση επέμβαση, όπως αγγειοχειρουργικά, για παράδειγμα ρήξη ανευρύσματος» σημειώνει και αναφέρεται και σε προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την επιλογή να μετατρέπονται όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μίας νόσου, με ασθενείς να μεταφέρονται, έναντι παχυλής αποζημίωσης και όχι επίταξης, σε ιδιωτικές ΜΕΘ:

«Αυτοί που μεταφέρθηκαν από δημόσιες ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές, χωρίς να έχουν Covid, για “δημιουργήσει” ο κ.Κικίλιας τις νέες ΜΕΘ, είναι ασθενείς που η ζωής τους κρέμεται από αυτές τις εντατικές. Εκεί όμως, χάνεται η συνέχεια της παρακολούθησης από τον θεράποντα γιατρό, τον γιατρό που τον χειρούργησε για παράδειγμα. Τι γίνεται αν έχει κάποια επιπλοκή; Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που μας φέρνουν σε αδιέξοδο. Δεν διευκρινίζεται, τι θα κάνει ο άρρωστος, θα έρθει πάλι σε νοσοκομείο στα πλαίσια των τακτικών χειρουργείων του 20% που δεν ανεστάλη; Η θα χειρουργηθεί στην ιδιωτική κλινική, από γιατρό που δεν θα έχει γνώση του ιατρικού ιστορικού, του προηγούμενου χειρουργείου».

Συνολικά στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών, «οι μόνες ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν ήταν στο πρώτο κύμα της πανδημίας, 17 κρεβάτια στο ΑΧΕΠΑ που μπορούσαν να γίνουν 20. Κι ακόμη εκεί δεν έχει προσληφθεί επιπλέον προσωπικό και λειτουρούν με το ήδη υπάρχον. Και τώρα δόθηκαν ακόμη 10 κρεβάτια που ήταν για τους υπόλοιπους αρρώστους, χωρίς πάλι επιπλέον προσωπικό. Έγινε μία εντατική των 27 που λειτουργεί με το ίδιο προσωπικό». Ένα προσωπικό μάλιστα που πασχίζει να ανταπεξέλθει, όπως μπορεί:

«Φοράνε τη στολή που είναι αβάσταχτη, δεν μπορούν να κάνουν διάλειμμα πάνω από μισή ώρα και είναι άνθρωποι που λόγω του γηρασμένου προσωπικού του ΕΣΥ, μπορεί να έχουν ηλικία πάνω από 60 χρόνια. Οι πιο φιλότιμοι, οι πιο νέοι, που ένας νέος είναι 45 και 50 ετών, από τους καινούριους εννοώ, από συναδερφική αλληλεγγύη, τους βάζουν τους ανθρώπους σε μια καρέκλα, τους λένε να πάρουν μία ανάσα… Τι να πω τώρα… τι να πρωτοπούμε. Δεν έχει γίνει τίποτα.

Θα μου πούνε για τόσους επικουρικούς κλπ. Όταν είναι γύρω στις 6.000 τα κενά σε γιατρούς, όταν οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 30.000 θα βγούμε και θα χειροκροτήσουμε όταν μας λένε “σου φεραμε δύο επικουρικούς”;»

Αναφέρεται επίσης στο ζήτημα των ανασφάλιστων, που προκάλεσε σάλο με τη διαρροή του εγγράφου του ΕΚΑΒ και οδήγησε την κυβέρνηση να υποσχεθεί άμεση ρύθμιση αναδρομικά, μόνο μετά τις αντιδράσεις. «Όταν έγινε ο σάλος με τους ανασφάλιστους ότι όσοι μεταφέρονται από τα νοσοκομεία θα γίνονται αποδεκτοί. Τώρα, όσοι δεν μεταφέρονται από τα νοσοκομεία, ιδίως οι ανασφάλιστοι, από τους οποίους έχουμε στρατιές, με τι καθεστώς θα πηγαίνουν; Για να αποταθούν στα νοσοκομεία σημαίνει ότι δεν έχουν τα χρήματα. Έχουμε πρόβλημα και σε αυτό» προειδοποιεί η Δάφνη Κατσίμπα.

 

Σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ αντί επίταξης του ιδιωτικού τομέα

 

Στο μαζικό αίτημα των Γιατρών και σύσσωμης της αντιπολίτευσης για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, η κυβέρνηση αναγκάζεται πλέον να απαντήσει και απαντάει με ψέματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντήσε στη συζήτηση στη Βουλή ως εξής:

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός μπερδεύει σκόπιμα την επίταξη με την αγορά ή ενοικίαση, όπως γίνεται με τη μεταφορά ασθενών που έχουν ασθένειες εκτός Covid, σε ιδιωτικές κλινικές. Ο όρος της επίταξης προβλέπεται και στο Σύνταγμα, στο άρθρο 18, «σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης, ή για τη θεραπεία άμεσης κοινωνικής ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή υγεία». Σημαίνει την πλήρη μεταφορά των ιδιωτικών δομών στο κράτος, χωρίς επιπλέον αμοιβή, για τις χρησιμοποιήσει όπως θεωρεί σωστό.

«Εμείς ζητάμε να μπει στον σχεδιασμό η επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Πόσο χρήσιμη είναι η επίταξη σήμερα; Ούτε σήμερα δεν την κάνουν» καταγγέλλει η Πρόεδρος της ΕΝΙΘ και τονίζει ότι ακόμα και εν μέσω της πανδημίας, η κυβέρνηση ασχολείται με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

«Όλο το διάστημα ασχολιούντουσαν με τον στόχο τους, που είναι η ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ΣΔΙΤ. Βγαίναν στις τηλεοράσεις έλεγαν πόσο καλές είναι οι ΣΔΙΤ, σε ποια νοσοκομεία προχωράνε οι ΣΔΙΤ. Τώρα μέσα στην πανδημία, αντί να επιτάξουν πραγματικά τον ιδιωτικό τομέα ώστε ό,τι υπάρχει από ιδιωτική δομή, εξοπλισμό και προσωπικό στην Ελλάδα να είναι κάτω από τον κρατικό σχεδιασμό, ουσιαστικά ΣΔΙΤ κάνουνε πάλι. Δηλαδή πάνε στις κλινικές τους νοσηλευόμενους από τα δημόσια νοσοκομεία και τους πληρώνουν σε διπλάσια τιμή. Για να μην έχουν τη χασούρα».

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι «δεν είναι επίταξη αυτή. Αυτή είναι αγορά υπηρεσίων, ενοικίαση, που είναι στόχος της κυβέρνησης ακόμα και μέσα στο ζόρι και στην ανάγκη να έχουμε δημόσιο σύστημα Υγείας. Και το Σύνταγμα το λέει, είτε σε καιρό πολέμου είτε σε μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια Υγεία. Μπορει το κράτος να κάνει επίταξη, να το πάρει από τον ιδιώτη, να απομακρύνει τον ιδιώτη και να το διαχειριστεί, υπό τον κρατικό σχεδιασμό. Αυτό σημαίνει επίταξη. Μετά μπορείς να προγραμματίσεις τι θα κάνεις με τις διωιτικές κλινικές και το προσωπικό να νοσηλεύεις εκεί Covid, η εκεί μόνο άλλους ασθενείς, μπορείς να σχεδιάσεις. Μπορείς να σχεδιάσεις να ανοίξεις το Βελλίδειο, αλλά μόνο αφού έχει κάνει όλα τα υπόλοιπα. Δηλαδή έχεια επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, έχεις ανοίξει το “Λοιμωδών”»

 

«Λοιμωδών»: Το νοσοκομείο που έκλεισε ο Άδωνις και δεν ανοίγει ο Μητσοτάκης

Θεσσαλονίκη: Αναζητείται τρόπος για να λειτουργήσει το πρώην Λοιμωδών ως νοσοκομείο - Parallaxi Magazine

Μέχρι το 2013 στη Θεσσαλονίκη λειτουργούσε ένα νοσοκομείο, ειδικό για λοιμώδη νοσήματα, όπως ο Covid, για το οποίο οι Γιατροί λένε τα καλύτερα λόγια και διαβεβαιώνουν ότι χωρίς μεγάλο κόστος μπορεί εύκολα να ξανανοίξει και να παραμείνει στο ΕΣΥ.  Το νοσοκομείο αυτό, το «Λοιμωδών», έκλεισε η κυβέρνηση Σαμαρά για να ικανοποιήσει την τρόικα το 2013, με υπουργό Υγείας τον σημερινό υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη. Ήταν η εποχή που ο Γεωργιάδης κόμπαζε ότι «εγώ θα κάνω τις απολύσεις, δεν θα μπου πάρει τη δόξα ο Τόμσεν», αναφέροντας το υψηλόβαθμο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που γίνονται σκέψεις ακόμα και για μεταφορά ασθενών στο συνεδριακό κέντρο «Βελλίδειο», δεν υπάρχει κανένα κυβερνητικό σχέδιο ώστε να επαναλειτουργήσει, με μικρό κόστος για το Δημόσιο, ένα ακόμα νοσοκομείο, που θα μπορούσε να χωρέσει ακόμα και 200 κρεβάτια. Μάλλον γιατί θα μείνει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και στους Έλληνες πολίτες και την επόμενη μέρα μετά την πανδημία…

«Ήταν ένα ολοκληρωμένο νοσοκομείο, πρωτοποριακό για τα λοιμώδη νοσήματα, με απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό, είχε όλον τον εξοπλισμό, σύγχρονα ακτινολογικά, σύγχρονα μικροβιολογικά κλπ και το οποίο στα πλαίσια του να μην του παίρνουν τα συγχαρητήρια του κ.Άδωνη Γεωργιάδη από την τρόικα, το έκλεισε, το 2013. Είχαμε ξεσηκωθεί τότε. Να μην κλείσει το “Λοιμωδών”. ήταν νοσοκομείο αναφοράς για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, άριστο, στελεχωμένο κλπ. Τώρα ζητούσαμε, πάλι, “ανοίξτε το Λοιμωδών”. Είδατε να ανοίγει το”Λοιμωδών”; Πάνε κατευθείαν στο “Βελλίδειο, χωρίς να το έχουν ανοίξει και χωρίς να έχουν επιτέξει τον ιδιωτικό τομέα» απαντάει σε σχετική ερώτηση η κ.Κατσίμπα.

Σχετικά με το τότε προσωπικό και τον εξοπλισμό του κτιρίου «το προσωπικό σκόρπισε σε διάφορα νοσοκομεία, κυρίως το ΑΧΕΠΑ, ενώ όσον αφορά τον εξοπλισμό, για το Λοιμωδων ποτέ δεν έγινε μεγάλη αναφορά, να έχει δηλαδή μεταφερθεί κάπου ο εξοπλισμός, όπως για παράδειγμα το “Παναγία” που επίσης το έκλεισαν. Εκεί επειδή ενοικιαζόταν ξέρουμε ότι έφυγε ο εξοπλισμός. Για το Λοιμωδών δεν μάθαμε. Εν λειτουργία είχε 100 κρεβάτια, αλλά είχε τη δυνατότητα να νοσηλεύσει 200 ασθενείς. Είναι πλήρως οργανωμένο νοσοκομείο. Τώρα δίνεις 30 εκατομμύρια στους ιδιώτες και δεν ανοίγεις με πολύ λιγότερα το “Λοιμωδών”. Κι αυτό δείχνει ξεκάθαρα τον προσανατολισμό της κυβέρνησης, δείχνει ότι θέλει να ενισχύσει τον ιδιωτικό τομέα, να ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ, χωρίς να αξιοποιεί δημόσιες δομές.

Ο λόγος, σύμφωνα με την κ.Κατσίμπα, είναι πάρα πολύ απλός. Δεν θέλουν. «Μετά το πέρασμα του μεγάλου κύματος, η κυβέρνηση δεν θέλει να μείνει κάτι επιπλέον στο δημόσιο» τονίζει.

Εισαγγελική παραγγελία… κατά παραγγελία (;)

Την ίδια στιγμή όμως που η Θεσσαλονίκη ζει μία κατάσταση που χαρακτηρίζεται ως «εμπόλεμη», φαίνεται ότι οι γιατροί που ανοίγουν το στόμα τους και περιγράφουν τι βιώνουν καθημερινά στοχοποιούνται και θεωρούνται “απειλή”. Ένα πρώτο παράδειγμα ήταν ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, ο Θανάσης Σιούλης, που κατήγγειλε δημόσια ότι η εφημερία του νοσοκομείου ξεκινάει χωρίς κενές ΜΕΘ.

Ώρες αργότερα η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση ώστε να απαντήσει στα “fake news”, δηλώνοντας ότι «ότι η έναρξη της σημερινής εφημερίας έγινε με 7 κενές κλίνες εντατικής θεραπείας». Την κατάσταση ήρθε να ξεκαθαρίσει έπειτα η ΠΟΕΔΗΝ εξηγώντας ότι «αργά το μεσημέρι η διοίκηση έδωσε 7 κλίνες κενές. Φυσικά όταν πεθαίνουν ή εξέρχονται ασθενείς από τις ΜΕΘ αδειάζουν κρεβάτια. Ο διοικητής το μεσημέρι μετέτρεψε την καρδιοχειρουργική μονάδα σε ΜΕΘ κορωνοϊού 6 κλινών και πρόσθεσε ακόμη μια κλίνη στη ΜΕΘ 25 κλινών. Γι αυτό υπήρξαν το μεσημέρι οι 7 διαθέσιμες κλίνες».

Το δέυτερο παράδειγμα στοχοποίησης ήταν η ίδια η πρόεδρος της ΕΝΙΘ. Το πρωί της Τετάρτης η Δάφνη Κατσίμπα ήταν προσκεκλημένη σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, για πρώτη φορά, με παρουσιαστές τον Δ.Οικονόμου την Π.Αναστασοπούλου αλλά στην «παρέα» και τον Άρη Πορτοσάλτε. Το βασικό θέμα δεν ήταν τα νοσοκομεία της πόλης, αλλά το Πολυτεχνείο και το κάλεσμα των νοσοκομειακών γιατρών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, που ήταν απλά ένα μικρό μέρος της ανακοίνωσής τους. Το βίντεο μπορεί να βρεθεί εδώ, μετά το 50:00.

Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη της κ.Κατσίμπα με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Την «αήθη επίθεση των δημοσιογράφων», αλλά και την στοχοποίηση κατήγγειλε το πρωί της Παρασκευής και η Ομοσπονδια Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδς (ΟΕΝΓΕ) σε ανακοίνωσή της. «Μάταια πασχίζουν να συγκαλύψουν τις τραγικές ευθύνες της κυβέρνησης για την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στη Θεσσαλονίκη, για την οποία οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούσαν εδώ και 20 ημέρες» τονίζει η ΟΕΝΓΕ και προσθέτει ότι «δεν θα τα καταφέρουν να μας φιμώσουν. Η φωνή κάτω από τις μάσκες ακούγεται κάθε μέρα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, πιο απαιτητικά».

«Αυτό ήταν σχεδιασμένο σίγουρα, γιατί άκουσα συνομιλίες καταλάθος από μέσα, του Οικονόμου με την παραγωγό και είπανε “πρώτα βγάζουμε τον Εξαδάκτυλο και μετα βγάζουμε το Πολυτεχνείο. Εμένα δηλαδή, εγώ είμαι το Πολυτεχνείο ολόκληρο. Και βάλε”» σχολιάζει ειρωνικά η πρόεδρος της ΕΝΙΘ και προσθέτει:

«Ήταν σίγουρα προσχεδιασμένο, γιατί δεν ήταν σύμπτωση ότι αμέσως μετά την εκπομπή, να βγει ο εισαγγελέας και να δώσει εντολή για διερεύνηση. Εγώ και ο Τσε Γκεβάρα, δεν νομίζω ότι υπάρχουν άλλοι, όλα τα πλήθη ας πούμε τα καλούμε σε επανάσταση. Μ’ έβγαλε ο Πορτοσάλτε από τα ρούχα μου, με είπε ψεύτρα, ότι δεν λέω τα σωστά στοιχεία, μου φωναζαν ότι είναι ψέματα, ήρθε και προετοιμασμένος ο Πορτοσάλτε. Τόσο καιρό δεν μας καλούσαν, μας κάλεσαν χθες. Από την ανακοίνωση της ΕΝΙΘ δεν βγάλανε τιποτα, βγάλανε μόνο το σημείο για τη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο κι ένα απόσπασμα από συνέντευξή μου που υπερασπιζόμουν το δικαίωμα του εργαζόμενου να διαδηλώσει για τη ζωή του. Μετά κατάλαβα ότι ήταν στημένη ιστορία, δεν πτοήθηκα βέβαια αν και ήμουν αρκετά εκνευρισμένη, μέχρι που αποχώρησα. Δόθηκε εντολή δηλαδή να διερευνηθεί το περιεχόμενο της εκπομπής και όλες τις δηλώσεις μου και το facebook και δεν ξέρω εγώ τι και να με καλέσει σε απολογία»

Καταλήγει μιλώντας για «ενορχηστρωμένη στόχευση των γιατρών του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη και υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά έγιναν γιατί «τους χαλάμε την επικοινωνιακή μαγιονέζα»:

«Όλο αυτό είναι ενορχηστρωμένη στόχευση των γιατρών του ΕΣΥ της Θεσσαλονίκης, γιατί οι γιατροί άνοιξαν το στόμα τους, αποκάλυψαν αλήθειες και άρχισαν να προκαλούν ρωγμές σε όλο αυτό το επικοινωνιακό οικοδόμημα που είναι πάρα πολύ κακοστημένο. Τους χαλάσαμε την επικοινωνιακή… μαγιονέζα, έναν μήνα. Έπρεπε να μας σταματήσουν. Άρχισαν με τον Θανάση Σιούλη, που ήταν ο πρώτος που μίλησε. Όντως φοβόμαστε ότι θα φτάσουμε στο σημέιο που θα φοβόμαστε ότι θα διαλέγουμε ασθενείς και ό,τι είπε ο Σιούλης το επιβεβαίωσαν κι άλλοι μετά. Δεν μπορούσαν να στοχεύσουν στον Θανάση λοιπόν και την έστησαν σε εμένα. Επειδη η ΕΝΙΘ με πραγματικά στοιχεία, τους χάλασε τη σούπα. Είναι ενορχηστρωμένη η επίθεση. Και πιστεύουμε ότι αυτή η επίθεση θα δυναμώσει, έχουμε να αντιμετωπίσουμε άγρια πράγματα. Τώρα θα φανεί το πραγματικό πρόσωπό τους».