Τελευταίο και εντελώς άδικο επεισόδιο, σύμφωνα πληροφορίες του ieidisis.gr , είναι η ακύρωση της συναυλίας στις 14 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, του κορυφαίου Ρώσου πιανίστα Γκριγκόρι Σοκόλοφ. Σύμφωνα με την ΕφΣυν που ανέδειξε το θέμα, τα ρεσιτάλ του Σοκόλοφ σε Γερμανία, Αυστρία και Τσεχία συνεχίζονται κανονικά, επιβεβαιώνοντας τον ελληνικό «εξαιρετισμό» από την ανάποδη.

Σύμφωνα με επιστολή-καταγγελία του πιανίστα Πάνου Γαλανόπουλου στην ΕφΣυν, σε τηλεφωνική του επικοινωνία η απάντηση που έλαβε από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ήταν η εξής: «το ρεσιτάλ του Σοκολόφ έχει απενεργοποιηθεί από το σύστημα μέχρι νεωτέρας, ύστερα από απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της κατάστασης που επικρατεί».

Διασταυρώνοντας τις πληροφορίες, ο Γκριγκόρι Σοκόλοφ θα εμφανιζόταν στο μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 14 Απριλίου 2022, εκδήλωση που δεν εμφανίζεται πια στο πρόγραμμα του Μεγάρου και στη Θεσσαλονίκη στις 16 Απριλίου. Από την άλλη πλευρά κάνοντας μια έρευνα στο πρόγραμμα του διάσημου βιρτουόζου του πιάνου διαπιστώσαμε ότι η συναυλία ήταν όντως για τις 14 Απριλίου, ενώ τα περισσότερα προγραμματισμένα κονσέρτα του ώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ γίνονται κανονικά.

Τέλος, θα έπρεπε να έχει προσέξει το ΥΠΠΟ και η κα Μενδώνη και μάλιστα να το αναδείξουν θετικά, ότι ο Γκρογκόρι Σοκόλοφ έχει καταδικάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και στην επίσημη ιστοσελίδα του έχει μια καρδιά με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας…