Μιλώντας σε συζήτηση με εργαζόμενους νέους, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τους Νέους», ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για νέους που μπαίνουν στον πειρασμό να δουλεύουν «μαύρα».

«Θα σταθώ καταρχάς στην πιο σημαντική πτυχή κατά την άποψή μου, την οποία ανέδειξε η Ηρώ μέσα από την δική της εμπειρία. Τον πειρασμό του νέου να συμμετέχει και αυτός συχνά, όχι πάντα, οικειοθελώς σε ένα σχήμα “μαύρης” εργασίας ή μερικώς ασφαλισμένης εργασίας. Όταν είσαι νέος 20-22 ετών ο πειρασμός είναι δεις πόσα χρήματα θα μπουν στην τσέπη σου εκείνη τη στιγμή και σίγουρα το τι θα γίνει μετά από 30, 40, 50 χρόνια είναι αρκετά μακριά από τη σκέψη σου» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για οικειοθελή συμμετοχή των νέων σε «μαύρη» εργασία, μια εργασία ανασφάλιστη που κανείς δεν επιθυμεί. Θα είχε αξία να προβληματιστεί για το γεγονός ότι το μέλλον των νέων στη χώρα καθορίζουν φόροι, ένας πενιχρός μισθός και μια οικονομική κατάσταση που δε διάλεξε και δε συνέβαλε στο ελάχιστο στη διαμόρφωσή της (γενιά Ζ). Βέβαια, είναι ο ίδιος πρωθυπουργός που ήδη από το 2011 δήλωνε: «Με ρωτάτε αν έχω ζήσει με 800 ευρώ… όχι, δε χρειάστηκε κι εύχομαι να μη χρειαστεί».