Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο Α. Διαματάρης, με το ανύπαρκτο πτυχίο από το Columbia που «διαφημίστηκε» και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών, προσέλαβε προ ημερών ως μετακλητό υπάλληλο στο υπουργείο τον Τάσο Φιλιππάκο, ο οποίος είναι υπόδικος για απάτη εκατομμυρίων σε βάρος του δημοσίου

Ο Τ. Φιλιππάκος ήταν στο παρελθόν διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ μέχρι που προέκυψαν οι βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος όλων των μελών των διοικήσεων της ΕΑΒ. Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για τα σκάνδαλα της ΕΑΒ ο Τάσος Φιλιππάκος επέστρεψε στις ΗΠΑ, ενώ σήμερα επανέρχεται διορισμένος σε άλλη θέση.

Η κυβέρνηση καλύπτει τον υφυπουργό Διαματάρη για την «παρεξήγηση» με το βιογραφικό

Ο Τ. Φιλιππάκος όπως και το σύνολο της διοίκησης της ΕΑΒ απασχόλησαν την ελληνική δικαιοσύνη, όταν ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα (για απιστία και απάτη) σε βάρος όλων των διοικήσεων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (2002-2012).

Τα δημοσιεύματα της εποχής εκείνης αναφέρονταν συνεχώς στις επισφαλείς συμφωνίες της ΕΑΒ, τους παχυλούς μισθούς, τις σπατάλες, την αδυναμία απορρόφησης κονδυλίων κ.λπ. που είχαν συνέπεια να ζημιωθεί με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο. Εκτενής ήταν και η αναφορά στο πλαστό πτυχίο του γενικού διευθυντή της εταιρείας που κατείχε παράνομα τη θέση με την ανοχή της διοίκησης, αλλά και για τα προσωπικά έξοδα του Τ. Φιλιππάκου σε καταστήματα τα οποία χρέωνε στην επιχείρηση. Μάλιστα οι καταγγελίες του οικονομικού διευθυντή της ΕΑΒ, αντί να ληφθούν υπόψη από την κυβέρνηση, οδήγησαν στη δική του απόλυση το 2012 (επί υπουργίας Β. Βενιζέλου).

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ

«Κομματικός στρατός της fake αριστείας»

Την υπόθεση του Τ. Φιλιππάκου σχολίασε και ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη, με σαφώς ειρωνική διάθεση, λέγοντας πως ο υφυπουργός Διαματάρης μπορεί να μην έχει μάστερ ή πτυχίο, αλλά έχει σύμβουλο με κακουργηματική δίωξη για απιστία και απάτη στην ΕΑΒ. Τόνισε πως η ΝΔ έχει γεμίσει το δημόσιο με στρατό fake αριστείας.

«Αδέρφια, ξαδέρφια, φίλοι, δικοί τους δημοσιογράφοι, αποτυχόντες πολιτευτές, μέλη της ΝΔ, της ΔΑΚΕ, της ΟΝΝΕΔ αποτελούν τον κομματικό στρατό της fake αριστείας που διοικεί αυτή τη στιγμή το κράτος. Ο κ. Διαματάρης μπορεί να μην έχει ούτε μάστερ, ούτε πτυχίο αλλά έχει σύμβουλο με κακουργηματική δίωξη για απιστία και απάτη στην ΕΑΒ».