Οι αντιδράσεις που προέκυψαν μετά από δημοσίευμα Μέσου της ομογένειας στην Αμερική και την απάντηση του αμερικανικού πανεπιστημίου Columbia, ανάγκασαν τον υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη να παραδεχθεί ότι δεν έχει πάρει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ, όπως ισχυριζόταν στο βιογραφικό του, που είχε αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά την αποκάλυψη, ο Α. Διαματάρης θέλησε να απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε ο ίδιος και η κυβέρνηση και προσπάθησε να «μαζέψει» τις αντιδράσεις, κάνοντας λόγω για «παρερμηνεία» και προσθέτοντας ότι έχει απλά σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και δεν έχει πάρει το πτυχίο.

Στον αέρα το «πτυχίο Columbia» του υφυπουργού Διαμαντάρη;

«Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών.

Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επιτέθηκε στη ΝΔ και ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον υφυπουργό του. Παράλληλα, τονίζει πως η μόνη αριστεία που επιδεικνύει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Μητσοτακη είναι στην κοροϊδια των πολιτών περί αξιοκρατίας.

«Ο υφυπουργός κ. Διαματάρης ομολόγησε ότι ουδέποτε πήρε πτυχίο από το Columbia, όπως ψευδώς ανέφερε στο βιογραφικό του. Η μόνη αριστεία που επιδεικνύει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Μητσοτακη είναι στην κοροϊδια των πολιτών περί «αξιοκρατίας». Εκεί ομολογουμένως αριστεύει. Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: θα περιμένει πολύ ακόμα για να αποπέμψει τον υφυπουργό του ο κ. Μητσοτάκης;».