Συνακόλουθα όπως ανέφερε είναι “ακόμη πολύ νωρίς να μιλάμε για την συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης” (Q.E). Πάντως, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δεν εξέτασε σήμερα το ενδεχόμενο να επεκταθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE) και μετά το Μάρτιο του 2017. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Ντράγκι, είναι μάλλον απίθανο το πρόγραμμα να σταματήσει απότομα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προκριθεί μία σταδιακή μείωση του ποσού των ομολόγων από το επίπεδο των 80 δισ. ευρώ το μήνα που απορροφά σήμερα από την αγορά η ΕΚΤ.
Νέα μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους ζητάει ο Ντράγκι
Την ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Ο κ. Ντράγκι μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Φρανκφούρτη δήλωσε ότι οι "συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους συνεχίζονται" προσθέτοντας ότι όταν αυτές ολοκληρωθούν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ λειτουργώντας ανεξάρτητα θα αξιολογήσει την βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους.
SOOC
Σε χρειαζόμαστε
Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις
Πολιτική Σχολιασμού