του Μιχάλη Ανεζίρη, εκπαιδευτικού

μέλους της δημοτικής παράταξης “Χιακή Συμπολιτεία”
(με τη συνυπογραφή της παράταξης)

Και ξανάπαιξες τη ζωή σου στα ζάρια, ερχόμενος με χίλια-δυο βάσανα και κινδυνεύοντας να σκυλοπνιγείς σε αυτές τις “καινούργιες θάλασσες” (όπου τώρα σας πετούν με χειροπέδες, για να πεθάνετε «ήσυχα, μακριά από τα ενοχλητικά φώτα της δημοσιότητας») – φτάνοντας εκεί που σου είχαν μιλήσει για “πολιτισμό, ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοπρεπή ζωή”. Έφτασες κακήν-κακώς στην Ευρώπη, τη Γη της Επαγγελίας, όπου «μπορείς πια να ζήσεις σαν άνθρωπος». Και φαντάζομαι τη χαρά σου, όταν πάτησες επιτέλους στην Ελλάδα κι ανάσανες με ανακούφιση, πως «τέλειωσε πια η κόλαση», γιατί εισήλθες σε έδαφος ευρωπαϊκό και σε χώρα πολιτισμένη…

Πλέον, ξέρεις από πρώτο χέρι πόσο δικαιώθηκες! Καταρχάς, γεύτηκες την «πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία» – στοιχείο του ακατάβλητου ελληνικού πολιτισμού, για τον οποίο δικαίως επαίρεται τούτος ο τόπος. Η μετενσάρκωση του «Ξένιου Δία», θεότητας στην οποία ορκίζονταν κάποιοι άνθρωποι που πέρασαν κάποτε από τούτα τα μέρη, πήρε σάρκα και οστά και στην περίπτωσή σου: με τα καμπς «φιλοξενίας» σαν αυτό που σε κλείσανε στη Μόρια, εισήλθες στην αξιοπρεπή ζωή που ονειρευόσουνα.

Για κάθε μέρα που φυτοζωούσες εκεί μέσα, σε συνθήκες που δεν επιφυλάσσονται σε κανένα ζώο, τόσες ήταν κι οι ύβρεις που μάζευες από τον λυσσασμένο όχλο, που «πληρώνει για τους λαθρό» (όταν το κάθε ξεροκόμματο που σε τάιζαν, η κάθε άθλια φυλακή που έχτιζαν για σένα και τους ομοίους σου – και, κυρίως, χωρίς καμιά προοπτική απεγκλωβισμού – χρυσοπληρώνεται από την Ε.Ε., που ανέθεσε στην Ελλάδα το ρόλο του «υπερήφανου μαντρόσκυλου της Ευρώπης», για να μη σπιλώσουν οι κατώτεροι τον άμωμο πολιτισμό της.

Και ξαφνικά, μια ωραία μέρα, η φυλακή σου καίγεται. Και τα λαγωνικά του τόπου, με δράση ακαριαία και συντονισμένη (ανάλογη με αυτήν που επιδεικνύουν και στις καθημερινές δολοφονίες της αθηναϊκής μαφίας), σε συλλαμβάνουνε, εσένα κι άλλα 5 ανήλικα, ως αδιαμφισβήτητους δράστες ετούτου του κακού. Κι από τη φυλακή την ανεπίσημη, περνάς και στην επίσημη…

Φως-φανάρι πως εσείς είστε οι αδίστακτοι εγκληματίες, οι αχάριστοι που αποπατήσατε πάνω στην ελληνική φιλοξενία. Είναι προφανές πως τέτοια φωτιά στη Μόρια (που να κάψει τέτοιας έκτασης καταυλισμό και να μη σβήνει με τίποτα…) μόνο 6 ανήλικα, με τον εξοπλισμό και την οργάνωση της πολυτελούς διαβίωσής τους εκεί μέσα, θα μπορούσαν να την σχεδιάσουν και να τη φέρουν εις πέρας…

Αδιάσειστα και τα τεκμήρια της ενοχής σας…: μια «γραπτή κατάθεση» στην Ελληνική Αστυνομία ενός Αφγανού από εχθρική φυλή, στον οποίο συμπτωματικά χορηγήθηκε άσυλο τις επόμενες μέρες (όπως αντιλήφθηκες ότι συμβαίνει με κάθε Αφγανό στη χώρα) κι έκτοτε «αγνοείται»…Και μην περάσει ποτέ βέβαια από το αθώο σου μυαλό ότι τον επιβράβευσαν οι Αρχές επειδή σας κάρφωσε! Οι δωσίλογοι και οι ρουφιάνοι δεν επιβραβεύτηκαν ποτέ σε τούτη την τιμημένη χώρα.

Και με το έγκλημά σας αναγκάσατε κι ολόκληρο Υπουργό Μετανάστευσης (που κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα) να βγει από τα ρούχα του, δηλώνοντας αμέσως την επομένη ότι «συνελήφθησαν οι ένοχοι, θα εκτίσουν την ποινή τους και θα απελαθούν». Τον εξωθήσατε δηλαδή να σπάσει τον απαραβίαστο στην Ελλάδα κανόνα μη ανάμιξης της εκτελεστικής εξουσίας στην (ανεξάρτητη) δικαιοσύνη.

Κι είπες ίσως ακόμα και τότε: «Εντάξει, δε μπορεί, όλα εναντίον μου, αλλά τι στ’ ανάθεμα! Έχω μπροστά μου δικαστήριο σε ευρωπαϊκή χώρα, θα αποδείξω την αλήθεια.» Κι εκεί σου φανερώσαμε οριστικά την ανωτερότητα του πολιτισμού μας, άξεστε και βάρβαρε. Απόλαυσες μια δίκη, όπου :

• Απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε δημοσιογράφους και διεθνείς παρατηρητές (λόγω Covid, επειδή σε φραγκάτους τουρίστες και περιοδεύοντες πρωθυπουργούς “δεν κολλάει”, ενώ σε όσους εποπτεύουν τη νομιμότητα σε μια δίκη διεθνούς ενδιαφέροντος “κολλάει αυτοστιγμεί”. Την ίδια στιγμή, αστυνομικοί και ασφαλίτες βόλταραν ανενόχλητοι επί διήμερο όπου κι όποτε ήθελαν.)

• Οι μάρτυρες κατηγορίας που επιστρατεύτηκαν κατέθεταν αναλυτικότατα από το πρωί έως αργά το απόγευμα. Οι μάρτυρες υπεράσπισης ξεπετάχτηκαν μέσα σε μια ώρα το πολύ, χωρίς καμία δυνατότητα από το δικαστήριο να αναπτύξουν ανεμπόδιστα τις απόψεις τους..

• Μοναδικό ντοκουμέντο της ακλόνητης ενοχής σας στάθηκε αυτή η γραπτή κατάθεση του εξαφανισμένου μάρτυρα. Σε αυτήν βασίστηκαν τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι – υπερήφανοι πολίτες αυτής της ξεχωριστής χώρας.

• Σας επιδόθηκε το κατηγορητήριο μόνο στα ελληνικά, που ως γνωστόν τα μιλάτε άπταιστα από τότε που βυζαίνατε το γάλα της μάνας σας…

• Θεωρήθηκε ανάξια λόγου η ένστασή σας να δικαστείτε από δικαστήριο ανηλίκων, ενώ όλοι σας ήσασταν ανήλικα κατά τη στιγμή τέλεσης του συμβάντος.

Επιτέλους… ήρθες και στην ευλογημένη ήπειρο αλλά κυρίως στη χώρα εκείνη, όπου «έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν…». ‘Ηρθες στη χώρα που τιμά την έννοια της Ελευθερίας έτσι όπως τη βροντοφωνάζει στον ύμνο της, στην κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας.

Καλοστέριωτος… Live your myth in Greece!

 

Διαβάστε επίσης το ρεπορτάζ του ΤPP:

Οι «έξι της Μόριας»: Βαριές καταδίκες κατά εφήβων προσφύγων που μοιάζουν προαποφασισμένες