«Ένας, ένας όσο ψηλά κι αν βρίσκονται στην πυραμίδα της ιεραρχίας του Οργανισμού θα λογοδοτήσουν στην ποινική δικαιοσύνη και θα απολογηθούν για την παράνομη παρακράτηση των χρημάτων των ασφαλισμένων και τον εμπαιγμό στις οχλήσεις και εκκλήσεις μας. Θα συνεργαστούμε και με τους Συλλόγους Εργαζομένων των Τραπεζών και την ΟΤΟΕ για την κατάθεση κοινών δικογράφων» τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, που κάνει λόγο για έναν χρόνο κοροϊδίας και εμπαιγμού των ασφαλισμένων από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Όπως επισημαίνει, παρά την έκδοση σχετικής εγκυκλίου που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2020 (εγκ. Νο.11) «ο ΕΦΚΑ αρνείται παράνομα να επιστρέψει αναδρομικά τα χρήματα στους ασφαλισμένους». Σημειώνει δε ότι «μετά από τρεις μήνες σιωπής πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συλλόγου μας 8/11/2021 με τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται, αναγνωρίσθηκε πλήρως το δίκαιο του αιτήματος και ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ δεσμεύθηκε εντός 15 ημερών να ενημερώσει τον Σύλλογο για τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων.

«Στις 29/11/2021 η Διοίκηση του ΕΦΚΑ μας ανακοίνωσε ότι για την άμεση επιστροφή θα απευθυνθούν στις Τράπεζες προκειμένου να αντληθούν στοιχεία για τους δικαιούχους. Στις 31/1/2022 σε νέα επικοινωνία μας με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ ενημερωθήκαμε ότι ο Οργανισμός έλαβε όλα τα στοιχεία από τις Τράπεζες και βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την οριστική επίλυση της διαφοράς. Μέχρι και σήμερα 5 μήνες μετά την τελευταία επικοινωνία τόσο ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες εξαφανίστηκαν! αρνούμενοι να μιλήσουν έστω και τηλεφωνικά με τους Συλλόγους Εργαζομένων, με προφάσεις ότι βρίσκονται συνέχεια σε τηλεδιασκέψεις και συμβούλια!» αναφέρει ο Σύλλογος. «Δηλαδή η μέχρι σήμερα προπαγάνδα της Διοίκησης του ΕΦΚΑ ότι οι υπάλληλοι δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα στους ασφαλισμένους, τελικά είναι εφαρμοσμένη πολιτική των στελεχών του ΕΦΚΑ» τονίζει.

Παράλληλα, παρατηρεί ότι ακόμη μεγαλύτερη είναι η αδιαφορία τους και η απαξίωση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος έστειλε στις 11/12/2021 έγγραφο με Αρ. Πρωτ. 306564/67648/11.12.21 ζητώντας την άμεση εξήγηση από την Γενική Διεύθυνση Εισφορών Μισθωτών για την παράνομη παρακράτηση υπερδιπλάσιων εισφορών στους Τραπεζοϋπαλλήλους.

«Από τότε λοιπόν εξαφανίσθηκαν αγνοώντας το σχετικό έγγραφο της ανεξάρτητης Αρχής» σημειώνει ο Σύλλογος, προσθέτοντας ότι αναπάντητο μένει και δεύτερο έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη που εστάλη προς τον e-ΕΦΚΑ στις 15/4/22.