X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Μειώσεις στη φορολογία και μεταρρυθμίσεις στην οικονομία προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών

Συνάντηση είχε το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης και η δημοσιονομική αποτύπωση του τρέχοντος και του επόμενου έτους. Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό έρχεται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών, ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στα μέσα Αυγούστου.
Μειώσεις στη φορολογία και μεταρρυθμίσεις στην οικονομία προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών
Menelaos Myrillas / SOOC
|

Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με το οικονομικό επιτελείο. Στη συζήτηση που έγινε σχετικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, οι υφυπουργοί κΑπόστολος Βεσυρόπουλος, Γιώργος Ζαββός και Θόδωρος Σκυλακάκης.

Οι «μεταρρυθμίσεις» θα ανακοινωθούν κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων μεταξύ 20 και 22 Ιουλίου. Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες,  στην συνάντηση «εξασφαλίστηκε η δέσμευση της κυβέρνησης να πετύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε, ότι «η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, η υλοποίηση φιλοεπενδυτικών επιλογών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία αποτελούν βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης με στόχο την ισχυρή ανάπτυξη και τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας».

Στα σκαριά και το νομοσχέδιο για την φορολογία

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να προετοιμάζει το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Αυγούστου. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», πρόκειται να επέλθουν μειώσεις στην φορολογία και στις ασφαλιστικές εισφορές σε ποσοστό 55% – 60%. Η μείωση των επιβαρύνσεων θα ξεκινήσει από το νέο έτος και ο φορολογικός συντελεστής θα διαμορφωθεί γύρω στο 42%. Επιπλέον σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νομοσχέδιο αναμένεται να προβλέπει την σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, και επιπλέον τη μείωση της προκαταβολής φόρου.

Όσο αφορά τις επιχειρήσεις, προωθείται μείωση του συντελεστή επί των κερδών σε ποσοστό της τάξεως του 20% στα επόμενα δύο χρόνια σε αντίθεση με το 28% που ισχύει σήμερα, καθώς και μείωση στα διανεμόμενα κέρδη κατά 5%.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις