του Χρήστου Αβραμίδη
Φυσικά οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα όχι μόνο δεν είναι «αριστεροί» αλλά, αποτελούν μάλιστα έναν οργανισμό διεθνούς εμβέλειας που βρίσκεται σε τακτική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώ το επιχείρημα για τις συνεντεύξεις τύπου είναι παρόμοιας υφής με εκείνη την αμίμητη στιγμή που χρησιμοποίησε στο Ευρωκοινοβούλιο ως απόδειξη ελευθεροτυπίας το επιχείρημα πως κυκλοφορούν κανονικά οι αντιπολιτευτικές εφημερίδες και έκανε τους Ευρωβουλευτές να γελάνε.
Όμως το πρόβλημα στη συνέντευξη τύπου δεν είναι τόσο το τι είπε ο Μητσοτάκης, αλλά το τι έκανε (αυτός και το επιτελείο του). Πρώτον κάποιος άνθρωπος που δεν γνωρίζει τίποτα για την Ελλάδα, αν έβλεπε τη συνέντευξη κατά την πρώτη ώρα της, θα σχημάτιζε την εικόνα ότι σε αυτήν την χώρα, όντως δεν επιτρέπεται να υπάρχουν αντιπολιτευτικά ΜΜΕ, καθώς η πρώτη ερώτηση σε ΜΜΕ που στέκεται κριτικά απέναντι στην κυβέρνηση, δόθηκε πάνω από μια ώρα μετά. Και μετά την μία ώρα όμως από τις ερωτήσεις κόπηκαν σημαντικά ΜΜΕ όπως το Documento. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια διαδικασία κόπηκε και η ερώτηση του The Press Project.
Αντίθετα, δόθηκαν άφθονες ερωτήσεις σε ΜΜΕ που βρίσκονται κοντά στην κυβέρνηση, ενώ αξιοσημείωτό είναι και το ότι δόθηκαν ερωτήσεις σε διαφορετικά ΜΜΕ που υπάγονται στον ίδιο όμιλο, όπως για παράδειγμα οι ερωτήσεις σε Real FM και Real.gr
Ο Βασιλιάς είναι γυμνός. Όπως φώναξε κάποτε σε γνωστό παραμύθι του Άντερσεν ένας νεαρός εκπρόσωπος «αριστερόστροφης ΜΚΟ»
Υ.Γ.: Για την Ιστορία, αυτή θα ήταν η ερώτηση που θα απηύθυνε στον Πρωθυπουργό το The Press Project:
«Η κυβέρνηση στέλνει τεθωρακισμένα σε έναν πόλεμο, στην Ουκρανία, μια κίνηση που δεν τόλμησε καν να ανακοινώσει, και την μάθαμε κατά τύχη από το εξωτερικό. Όμως σύμφωνα με όλα τα τελευταία γκάλοπ μια καθαρή πλειοψηφία των πολιτών διαφωνεί με αποστολή στρατιωτικού υλικού και θεωρεί επικίνδυνη την εμπλοκή της χώρας. Στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη επικρατεί αυτό που θέλουν οι πολίτες ή αυτό που θέλει η αμερικάνικη πρεσβεία;».