
Tον Σαρλ Μισέλ και τον Όλαφ Σολτς θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσεχή Σύνοδο της Θεσσαλονίκης για την προκλητικότητα της Τουρκίας, μετά και τα νέα tweets στα ελληνικά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μιλώντας ο Κυριάκος Μητοστάκης, το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2022 στον ραδιοφωνικό σταθμό Fm100. λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για τη Θεσσαλονίκη για τη σύνοδο στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του καγκελάριου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα έργα στην πόλη μίλησε ο πρωθυπουργός, δήλωσε πως «Θα είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε συνολικά τις προκλήσεις για την ευρύτερη περιοχή μας και να δούμε τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω και τους ομoλόγους μου για την τουρκική προκλητικότητα, όπως αυτή εκδηλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες αλλά σε καμιά περίπτωση η Σύνοδος αυτή δεν έχει ως κύριο αντικείμενο την Τουρκία.Το ενδιαφέρον μας στρέφεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στον ηγετικό ρόλο, τον οποίο μπορεί να παίξει η Ελλάδα».
Ωστόσο, σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη απασχόλησαν τα έργα υποδομή στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο πρωθυπουργός, με αφορμή και τα νέα επεισόδια στο ΑΠΘ, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω για την πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία θα αναπτυχθεί στα ΑΕΙ μέσα στο καλοκαίρι.
«Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία στο δίλημμα “βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα” συντάσσεται με το αυτονόητο. Δεν γίνεται να έχουμε εστίες κατάληψης στα πανεπιστήμια και ομάδες που ασκούν βία», τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η πανεπιστημιακή αστυνομία, είπε, έχει ήδη εκπαιδευτεί και «περιμένουμε την τελική δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος, είμαστε σε απόλυτη συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία θα μπορεί να… «αναλάβει» δράση μέσα στο καλοκαίρι. «Η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω», τόνισε.
Αναφερόμενος στα έργα υποδομής στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση θα «δει» μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα μια σειρά από έργα υποδομής και στη Βόρεια Ελλάδα. «Το “ορφανό χιλιόμετρο” στη Χαλκιδική αντιμετωπίζεται. Αυτή η κυβέρνηση αντιμετώπισε εκκρεμότητες από το παρελθόν. Οι Θεσσαλονικείς που θα κινηθούν στη Χαλκιδική το καλοκαίρι δεν θα ταλαιπωρηθούν», τόνισε.
Μιλώντας για το μετρό της Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι «είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι το μετρό θα γίνει και θα παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς. Καταλαβαίνω απόλυτα τη δυσπιστία για ένα έργο που μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας. Το έργο θα παραδοθεί στο τέλος του 2023. Αντιμετωπίσαμε κυκεώνα δικαστικών προσφυγών, δικαιωθήκαμε πλήρως από το Ανώτατο Δικαστήριο. Έχουμε και έναν υπερσύγχρονο σταθμό στη Βενιζέλου και θα προστατευτούν τα αρχαία της περιοχής» είπε ο πρωθυπουργός.
Ιμια, οτσαλαν,δντ(ευλογία).. Δεν θα λειψει σε κανενα..
Να που και ο Πάγκαλος μπορεί να είναι λατρεμένος. Το λέω για να μην σας παίρνει ποτέ από κάτω.
Κι εμένα αυτό μου έκανε εντύπωση - το 'λατρεμένος' -μα ποιός μπορεί να λάτρεψε τον Πάγκαλο;
Οι συνδαιτημόνες, οι ομοτράπεζοι, οι ομόσιτοι τον λάτρεψαν παράφορα. Αν δεν ανήκεις σε αυτούς δεν μπορείς να το καταλάβεις ακόμη κι αν είσαι ο γκουρού της ενσυναίσθησης.
ΜΑ, προλαβαινε να φάει κανενας απο δαυτους όταν ο Θοδωρος έκανε γιουρούσι;
Οι άνθρωποι συχνά λατρεύουν κάτι τέτοιο: https://d3d00swyhr67nd.cloudfront.net/w944h944/collection/PUBSCULPT/NTV/NTV_UMIDC_A2019_3-005.jpg
Είναι σύνηθες.
Συλλυπητήρια στους δικούς του, σκατά στον τάφο του.
Καπετάνιε, θα πάς να χέσεις?
Πλέον μένει να γίνει η κηδεία του δημοσία δαπάνη.
Έτσι μέχρι και το τέλος θα μας κάνει κωλοδάχτυλο και θα σκεφτόμαστε "μαζί τον θαψαμε"
Δυστυχώς άργησε 84 χρόνια να ψοφήσει. Δυστυχώς δεν φροντίσαμε να πληρώσει πριν ψοφήσει.
Ας προσέχαμε
λίγο καλύτερος ο κόσμος σήμερα
Εγώ πάντως δεν έκατσα ποτέ σε κανένα τραπέζι να συμφάγω μαζί με το μακαρίτη
Έτρωγε αυτός και τη δική σου μερίδα!
"Δε γαμιέσαι πρωί πρωί;"
ΕΓΩ ΤΑ ΕΦΑΓΑ
Εσύ θα φάς κάτι άλλο με τους λαλάκες που πάς και ψηφίζεις!
Σε ιστορικό (πλέον) χρόνο εχει ενδιαφερον ενας παραληλισμος του εκλιπόντος με τον διαβόητο παππου του. Μιλάμε βεβαια για τον Θ. Πάγκαλο τον πρεσβύτερο, μια χαρακτηριστική φιγούρα του ελληνικού μεσοπολέμου με ρολο σε όλα τα δεινά της Ελλαδιτσας απο την αρχη ως τα μέσα του προηγουμενου αιώνα. Χαρακτηριστικα του Παγκάλου (Sr), ηταν η παρορμητικότητα και η μεγαλομανία (και η μπουνταλωσύνη, βεβαιως, βεβαιως), τα οποία σε μεγαλο βαθμό είχε και ο εκλιπών εγγονός του. Ας δουμε ομως κατ ανταπαραβολή (και καθ' υπερβολή βεβαια, καθως ο παππούς εζησε σε πολύ πιο ταραγμένες εποχες από τον εγγονό) τα εργα των δυο αντρών:
Ιδρυτικό στελεχος του Στρατιωτικου συνδέσμου --> Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
Ενεργός συμμετοχη σε Βαλκανικούς πολέμους και Μικρασιατικη Εκστρατεία ---> Ενεργό στελεχος του ΠΑΣΟΚ της "Αλλαγής".
Παραπομπή των "οκτώ" για την Μικρασιατική Καταστροφή --> Ομάδα των τεσσάρων, διαδοχή Αντρέα
Αθωωση πριγκηπα Ανδρέα για Μικρασιατική Καταστροφή --> Υπόθεση Οτσαλάν
Δικτατορία Παγκαλου (1925), αντεργατική πολιτική --> Μνημονιακές περικοπές
Δικτατορία Παγκαλου (1925), παραχωρηση συνεκμεταλλεσης Θεσ/νικης στους Γουγκοσλαβους --> 'Ιμια
Δικτατορία Παγκαλου (1925), καζίνο Ελευσινας --> Μίζες ΠΑΣΟΚ κλπ
Κατοχη (1941-1945), δοσιλογισμός-προσετερισμός κυβερνησης Τσολακογλου --> Αντιπρόεδρος Μνημονιακών κυβερνησεων.
Κατοχη (1941-1945), εκδοση συντάξεως ως πρωην ΠτΔ(!) --> Εισοδημα 500.000+ Ευρώ κατα το έτος 2008.
Κατοχη (1941-1945), συμμετοχή στην ιδρυση σωμάτων ασφαλείας --> Προσετερισμός ΝΔ, μπράβο Κυριάκο, μπράβο Μάκη (Βορίδη).
Θάνατος (1952) --> Θάνατος (2023)
Ξέχασες την εισβολή στη Βουλγαρία το 1925, απο την οποία εξεδιώχθη η ελλάδα απο την ΚτΕ.
Επίσης, τις κοντές φούστες, που ο παππούς έβαλλε τους αστυνομικούς να κυνηγούν με το μέτρο. Δες, πχ. εδώ: https://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/4261196/otan-o-diktatoras-theodoros-pagkalos-apagoreyse-tis-kontes-foystes
Σίγουρα και για τους δύο γιγαντες της πολιτικής η λίστα ειναι αυτα που πρόχειρα θυμηθηκα, αλλα ειμαι σίγουρος οτί με λίγη περισσότερη σκέψη μπορεί κανείς να γραψει ολόκληρα βιβλία για τα εργα και τις ημέρες των Παγκάλων στην Νεότερη Ελληνική Ιστορία.
Αυτός έφαγε πολύ περισσότερο από εμάς και έσκασε από το φαΐ ο λαίμαργος.
Πεθανε το βοδι απο το πολυ φαι...
Το αφήγημα που χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα τα μουνόπανα των Πετσωμένων είναι το "Μαζί τα Φάγαμε" Μαζί τα φάγαμε για την Siemens Μαζί τα φάγαμε για την Novartis Μαζί τα φάγαμε για την Mονη Βατοπεδίου Μαζί τα φάγαμε για τα εξοπλιστικά Μαζί τα φάγαμε και χρεοκόπησε η Ελλάδα το 2010... Η κυβερνηση του Βορίδη , του Λαδωνη και των υπολοίπων ακροδεξιών έχασαν τον "πατέρα" του αφηγήματος τους από το 2010 και μετά...
η ακριβης δηλωση - ΣΩΣΤΗ - εχει ως εξης
Ήταν η εποχή που η Ελλάδα είχε ήδη υπογράψει το πρώτο μνημόνιο, ενώ είχε υπογράψει και αντίστοιχη σύμβαση δανεισμού με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εκείνη την ημέρα λοιπόν ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε το εξής: «Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας “πώς τα φάγατε τα λεφτά;”, που μας ρωτάει ο κόσμος, είναι αυτή: “Σας διορίσαμε. ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ * . Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής”».
Χιζ "φάηνεστ" άουαρ...
Καλώ παράδησω.
"R.I.P." - Sepultura
"—Χμ! Να ένας που η ψυχή του μοιάζει με το σώμα του άλλου." Για τον αρχιδιακο κλαυδιο και τον κουασιμοδο. Για το πασοκ και τον παγκαλο. απο την παναγια των παρισιων
Κοίτα Θοδωρή, εκεί στην κόλαση μην τα φας όλα, άσε και για μας λίγο υγρό πύρ.
Eνας απο αυτούς λιγότερος!