Σε συγκρίσεις επί των στοιχείων για τους θανάτους λόγω covid-19 επιδόθηκε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Για τους 60+ και τους 80+, λιγότερο από 4% των συνολικών θανάτων ή σοβαρά νοσούντων από κορονοϊό είχε εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση», τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, προσθέτοντας πως «σε πολλές ηλικιακές ομάδες βλέπουμε τα οφέλη των εμβολιασμών, οι οποίοι ρίχνουν τις πιθανότητες κατά 5-20% να νοσήσει κάποιος σοβαρά ή να πεθάνει από τον ιό». Κάνοντας παράκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας προανήγγειλε καμπάνια που θα αναφέρεται στους ανθρώπους που μπορούν να εμβολιαστούν και δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη. «Υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και δεν το έχουν κάνει. Είναι ένα μεγάλο ποσοστό, 96%».

Όπως σημείωσε στην συζήτηση ο συνεντευξιαστής, Άρης Πορτοσάλτε, «ο Ανδρέας Δρυμιώτης, o εγκέφαλος που επεξεργάζεται τους αριθμούς, παραθέτοντας στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ανέφερε ότι τις πρώτες οκτώ εβδομάδες του 2021 οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα ήταν λιγότεροι από τους θανάτους αντίστοιχων εβδομάδων του 2020 χωρίς κορονοϊό». Στο σημείο αυτό βέβαια απορίας άξιο είναι πώς δημοσιογράφοι και ειδικοί, όπως ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, επιδίδονται σε συγκρίσεις των στοιχείων που αφορούν θανάτους, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για αριθμούς αλλά για ανθρώπους.