Επένδυση στη λασπολογία και τη συγκάλυψη, με ψεύτικη φωτογραφία και χυδαίο τίτλο, επιχείρησε να κάνει το μέσο ενημέρωσης του συγκροτήματος Μαρινάκη in.gr, δημοσιεύοντας μια ψεύτικη φωτογραφία, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του κατηγορούμενου για βιασμό κατά συρροή Δημήτρη Λιγνάδη σε άρθρο με τίτλο «Αποκάλυψη: Είσαι παιδεραστής Αλέξη;». Ο αρθρογράφος και διευθυντής του μέσου, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος αναπτύσσει πάνω στην ψεύτικη φωτογραφία μια ολόκληρη επιχειρηματολογία για το ποιόν όσων φωτογραφίζονται με πολιτικούς, για να ενημερώσει μόνο λίγο πριν το υστερόγραφο ότι η φωτογραφία είναι προϊόν μοντάζ.

Πιο συγκεκριμένα ο Λ. Χαραλαμπόπουλος βάζει στην άκρη τα σημαντικά ζητήματα αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης και την επί ημέρες συγκάλυψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, για να διερωτηθεί αν ένας πολιτικός και στη προκειμένη περίπτωση ο Αλ. Τσίπρας, «είναι υποχρεωμένος να ξέρει κάτι άλλο που κανείς άλλος δεν γνωρίζει για το τι κάνει ο ηθοποιός, με ποιον ζει, πώς περνά την προσωπική του ζωή;», αναφερόμενος στον Δ. Λιγνάδη, του οποίου η «προσωπική ζωή» έμελλε να τραυματίσει πολλά ανήλικα παιδιά.

Στο υστερόγραφο δε, του κειμένου ο Λ. Χαραλαμπόπουλος αναφέρεται σε «Ορκ» του διαδικτύου, που «θα αναλάβουν την αναπαραγωγή χωρίς τη διευκρίνιση», δηλαδή ότι η φωτογραφία είναι ψεύτικη. Ωστόσο, ο διευθυντής του In.gr αποφεύγει να αναφέρει ότι τα «ορκ του διαδικτύου ήταν αυτά που κράτησαν το θέμα Λιγνάδη στην επιφάνεια, την ώρα που η πλειοψηφία των ΜΜΕ της χώρας έντυπων και ηλεκτρονικών, βάδιζαν πλάι στην κυβερνητική γραμμή συγκάλυψης, ενώ οι καταγγελίες παιδιών που βιάστηκαν από τον «γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη», διαδέχονταν η μία την άλλη.

Απάντηση στο δημοσίευμα ήρθε από τον εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος σε ανάρτησή του στο facebook υπογραμμίζει στους «καλοθελητές της “ενημέρωσης”» πως «με τέτοιου είδους λαθροχειρίες απλά εκθέτουν τους εαυτούς τους και φανερώνουν τον πανικό που (άραγε γιατί;) τους έχει καταβάλει».

Παράλληλα τονίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε με τον Δ. Λιγνάδη αλλά ούτε και οι φιλικές τους σχέσεις. Όπως επισηαμίενι ο Ν. Ηλιόπουλος, «το πρόβλημα είναι ότι επί 20 ημέρες ο κος Μητσοτάκης επιχείρησε να συγκαλύψει το θέμα Λιγνάδη. Ότι ο εκπρόσωπός του χαρακτήρισε «προσωπικούς» τους λόγους παραίτησής του. Ότι η κα Μενδώνη μίλησε για “ανυπόστατες φήμες” και ότι ξαφνικά ανακάλυψε πως είναι “επικίνδυνος” μόνο όταν αποκαλύφθηκε ότι κατατίθεται μήνυση από θύμα βιασμού για αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί».