Το πρωί της Πέμπτης, άτομα της Ασφάλειας με πολιτικά και χωρίς κανένα διακριτικό, βρέθηκαν απέναντι στους φοιτητές της κατάληψης του ΑΠΘ και πραγματοποίησαν αστυνομική εισβολή για την εκκένωσή της, παρότι είχε ήδη ανακοινωθεί πως η κατάληψη θα έληγε λίγη ώρα αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής εισβολής, που συνοδεύτηκε από την προσαγωγή τουλάχιστον 33 ατόμων, αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο να κυνηγούν διαπιστευμένο φωτορεπόρτερ.

Σε βίντεο που τράβηξε ο δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης, αστυνομικοί των ΜΑΤ κινούνται απειλητικά τρέχοντας προς το μέρος του, ενώ ένας από αυτούς φαίνεται να βγάζει το γκλομπ. Οι αστυνομικοί σταματούν μετά από επανειλημμένες φωνές «δημοσιογράφος είμαι» ενώ ένας από αυτούς τον ρωτάει και πώς τον λένε».

Το βίντεο διαδόθηκε ταχύτατα στα κοινωνικά δίκτυα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις για τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου, αλλά αποδεικνύοντας και το μένος των αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τους παρουσιαστές του ΣΚΑΪ, Οικονόμου και Αναστοσοπούλου, να παίξουν στην εκπομπή τους το βίντεο, χωρίς ήχο και υποστηρίζοντας πως αυτό προέρχεται «από τους ίδιους αστυνομικούς, από τις κάμερες που φέρουν επάνω στη στολή τους», παρουσιάζοντας απολύτως ψευδή εικόνα των πραγματικών περιστατικών.

Η «Ασφάλεια» στο ΑΠΘ με στρατιωτική παραλλαγή και full face