Σε μία σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε ο Παραολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης που μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι το διάστημα που ήταν στο Τόκιο για τους αγώνες, έπεσε θύμα ψυχολογικής βίας από αθλητικό παράγοντα. «Μου ασκήθηκε ψυχολογική βία πριν τον αγώνα του μεταλλίου. Είναι απαράδεκτο να μου ασκείται ψυχολογική βία μετά από 20 χρόνια πορείας. Ζητάω την απομάκρυνση αυτού του ανθρώπου. Τις νύχτες δεν κοιμόμουν. Σκεφτόμουν τι έχει γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για να μπορώ να ησυχάσω, τραγουδούσα από μέσα μου το αγαπημένο τραγουδάκι της κόρης μου. Ευτυχώς που ήμασταν με τη σύζυγό μου, έχεις απόλυτη ανάγκη τον άνθρωπό σου εκεί» συνέχισε και τόνισε πως «δεν μπορώ αυτό να το αφήσω πίσω μου και για τους επόμενους που θα βρεθούν σε αυτή τη θέση». Ο ίδιος τόνισε πως μετά από όλα αυτά τα χρόνια και μετά από όλα όσα έχει κάνει, του αξίζει να πηγαίνει σε διοργανώσεις και να χαίρεται την επιτυχία του, «κι όχι να φοβάμαι για το τι θα γίνει στη διοργάνωση».

«Τι άλλο πρέπει να γίνει; Πρέπει να φάω και ξύλο; Δηλαδή εγώ δεν αξίζω; Δεν μπορώ να βασανίζομαι άλλο, δεν το αξίζω. Ζητάω να επιλυθεί ο εφιάλτης που περνάω. Εγώ δε μασάω, παίζω για το εθνόσημο, για τη χώρα μου, για την οικογένειά μου» τόνισε ο Παραολυμπιονίκης, που κατέκτησε δύο μετάλλια στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο στο μπότσια, το αργυρό στο μικτό ατομικό και το χάλκινο στα μικτά ζευγάρια της κατηγορίας BC3.

Η ανάρτησή του μετά τους Αγώνες

«Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν τελειώσει και τώρα που γυρίσαμε στην Αθήνα μπορώ επιτέλους να μιλήσω! Μετά τη νίκη του ασημένιου μεταλλίου στο ατομικό BC3 την προηγούμενη μέρα, και λίγα λεπτά πριν από το πρώτο αγώνα της κατηγορίας των ζευγαριών BC3, έπεσα θύμα ψυχολογικής βίας!», έγραψε στην ανάρτησή του.

«Από εκείνη τη στιγμή μέχρι και σήμερα δεν μπορώ να βρω ηρεμία. Τις ημέρες των αγώνων δεν μπορούσα να κοιμηθώ και έβλεπα εφιάλτες. Την ώρα του αγώνα, έπρεπε να υπερβάλλω εαυτόν για να μπορέσω να αγωνιστώ συγκεντρωμένος», συνέχισε.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να βλάψει την ψυχική μου υγεία και την αθλητική μου πορεία!», τονίζει στην ανάρτησή του, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι αντί να απολαμβάνει τη μεγάλη επιτυχία του στο Τόκιο, «αναγκάζομαι να ξεπερνάω ψυχολογικά όλα αυτά που βίωσα και να παλεύω για την αξιοπρέπειά μου!».