Ο προπονητής του Ιράν, Κάρλος Κεϊρόζ είχε πει ότι οι παίκτες του ήταν «ελεύθεροι να διαμαρτυρηθούν». Οι Ιρανοί οπαδοί ακούγονταν επίσης να φωνάζουν “Ali Karimi” στο πρώτο ημίχρονο, αναφερόμενοι στον πρώην ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι ένας από τους πιο ανοιχτά επικριτές της Ισλαμικής Δημοκρατίας και ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα του κινήματος διαμαρτυρίας.

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος του BBC Shaimaa Khalil, όλοι οι παίκτες του Ιράν αρνήθηκαν να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο καθώς ακουγόταν στο διεθνές στάδιο Khalifa. Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος «ένας οπαδός με τον οποίο μίλησα δάκρυσε καθώς άκουσε τον ύμνο στην κερκίδα. «Για τους ανθρώπους μου…» μου είπε με τη φωνή του να σπάει. «Σκοτώνουν τους ανθρώπους μου».

Οι επευφημίες για την ιρανική πλευρά ήταν δυνατές με το σύνθημα “Ιράν. Ιράν” να ακούγεται στον ρυθμό ενός τυμπάνου, στολισμένου με τα χρώματα, το όνομα και τον χάρτη της χώρας.

Γυναίκες, με τα μαλλιά τους τυλιγμένα με τη σημαία του Ιράν, ούρλιαζαν κάθε φορά που η ομάδα τους πλησίαζε στο δίχτυ. «Ήταν κάτι περισσότερο από ένα ζωντανό ποδοσφαιρικό παιχνίδι», σχολιάζει η δημοσιογράφος.

Στη θάλασσα των σημαιών του Ιράν και της Αγγλίας, μια γυναίκα στεκόταν με μια μικρή αφίσα που έγραφε «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» σε ένδειξη αλληλεγγύη. Δεν ήθελε να δείξει το πρόσωπό της ή να μοιραστεί το όνομά της, αλλά ήθελε να μεταδοθεί το μήνυμά της.

«Καθώς περνούσα από τις εξέδρες, ένας άλλος Ιρανός οπαδός μου ψιθύρισε: “Παρακαλώ πείτε την ιστορία μας. Χωρίς φωτογραφίες, παρακαλώ. Θέλω να επιστρέψω στη χώρα μια μέρα και δεν θέλω προβλήματα”», αναφέρει η δημοσιογράφος κλείνοντας.

A Women Life Freedom banner is unveiled at the Iran v England game

Two Iran fans holding up 'Women Life Freedom' banners

Two Iran fans holding up 'Women Life Freedom' banners