Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν κοροϊδεψέ τον λαό, αλλά αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή στην πολιτική της, καθώς την στρίμωξαν οι δανειστές. Παράλληλα, τόνισε πως το ΝΑΤΟ δεν έχει καμιά δουλειά στο Αιγαίο

«Δεν κοροϊδέψαμε κανέναν, δεν είπαμε ψέματα, αλλά αναγκαστήκαμε να κάνουμε δυστυχώς μια αλλαγή στη στρατηγική μας. Δεν μας βγήκε η εξάμηνη, σκληρή διαπραγμάτευση και μας στρίμωξαν. Εμείς ηττηθήκαμε», δήλωσε ο Μ. Μπαλαούρας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ερωτηθείς για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις του, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση στριμώχτηκε και σε αυτόν τον τομέα, αν και η στρατηγική απέναντι στο ΝΑΤΟ δεν έχει αλλάξει.

«Έχω έντονες επιφυλάξεις. Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία δουλειά με το προσφυγικό γιατί είναι μια πολεμική μηχανή. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, στριμωγμένη στον τοίχο και με το προσφυγικό, αναγκάστηκε να δεχθεί την παρέμβαση του ΝΑΤΟ, που συμφωνήθηκε ανάμεσα σε Μέρκελ – Ερντογάν. Η στρατηγική μας απέναντι στο ΝΑΤΟ δεν άλλαξε, αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε λόγω των πιεστικών συγκυριών», ανέφερε χαρακτηριστικά.