Ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του, Τάκης Μπαλτάκος, υποστήριξε τη Δευτέρα πως είχε επαφές με τον φερόμενο ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση Novartis, πρώην αντιπρόεδρο της πολυεθνικής εταιρείας, Κωνσταντίνο Φρουζή. Την Τρίτη επανήλθε, δηλώνοντας πως τα αδικήματα της απιστίας και δωροδοκίας έως τις 7 Απριλίου του 2014 έχουν παραγραφεί.
«Είχα επαφές με τον Φρουζή»
«Μία επαφή υπήρξε, φυσικά στα πλαίσια της δικηγορικής δραστηριότητας» αποκάλυψε ο ίδιος ο δικηγόρος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην τηλεόραση του Έψιλλον τη Δευτέρα, αρνούμενος να αποκαλύψει τι συζητήθηκε.
Όπως δήλωσε ο αποπεμφθείς μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που αποκάλυπτε σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή και τον Ηλία Κασιδιάρη, ο ελεγχόμενος για την περίοδο της θητείας του ως αντιπρόεδρος, Κ. Φρουζής, «ήθελε μερικές πληροφορίες, νομικής φύσεως, επειδή γνωρίζω τα θέματα των προανακριτικών και εξεταστικών επιτροπών της Βουλής, και ήθελε να μάθει ποιες είναι οι διαδικασίες. Μέχρι εκεί μπορώ να πω, παραπέρα δεν μπορών να πω» εξήγησε ο δικηγόρος.
Ακολούθως, ο Τ. Μπαλτάκος επανέλαβε τα όσα δήλωσε το πρώην μεγαλοστέλεχος της φαρμακευτικής που εμπλέκεται με σκάνδαλο παράνομων πληρωμών κατά τη διάρκεια της θητείας και του ίδιου του υψηλά ιστάμενου αξιωματούχου της προηγούμενης κυβέρνησης, πως δεν έχει δώσει ποτέ χρήματα σε πολιτικούς.
«Η δική μου εκτίμηση είναι, και γι' αυτό ακριβώς ήθελα να μιλήσω μαζί του, ότι δεν μπορεί ένα τέτοιο θέμα, ανεξάρτητα τι θα αποκαλυφθεί μετά, δεν μπορεί να είναι έργο ενός ανθρώπου. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός έχει φορτωθεί υπερβολικά μεγάλο βάρος» δήλωσε ο Τ. Μπαλτάκος προς υπεράσπιση του εμπλεκόμενου.
«Η Νέα Δημοκρατία υφίσταται ένα πάρα πολύ σοβαρό πλήγμα, επειδή πλήττεται το υποστύλωμα της δεξιάς της πτέρυγας που είναι ο Άδωνις. Εάν δεν μπορεί να ανατρέψει αυτή την εικόνα που τώρα σχηματίζεται, και κάνει μεγάλη προσπάθεια, εάν δεν μπορέσει να την ανατρέψει, εάν θιγεί η δεξιά της πτέρυγα, που είναι ο ισχυρότερος κρίκος της ΝΔ, στις επόμενες εκλογές, οποτεδήποτε αυτές γίνουν, θα έχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα» σχολίασε ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, που σήμερα εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του ακροδεξιού κόμματος ΡΙΖΕΣ.
Δείτε το βίντεο: