Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο Μπαρόζο τόνισε πως πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους Έλληνες ότι υπάρχουν φτωχότερες χώρες που δάνεισαν χρήματα στη χώρα και δεν θα ανεχόντουσαν το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Σχετικά με την πολύ κακή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε πως η ευθύνη βαραίνει την Ελλάδα και συγκεκριμένα τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν ήταν μόνο η Γερμανία ή κάποιο άλλο μέλος της ΕΕ που δημιούργησε τα προβλήματα στην Ελλάδα. Τα προβλήματά της είναι διαρθρωτικά: χαμηλή παραγωγικότητα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις».
Στη συνέχεια ο Μπαρόζο κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να ακολουθήσει το παράδειγμα χωρών όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία», χώρες που αν και βρίσκονταν σε εξίσου δύσκολες συνθήκες «κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια». Τον ίδιο δρόμο θα μπορούσε να ακολουθήσει και η Ελλάδα, καθώς «δεν υπάρχει τίποτα που να την εμποδίζει να επιτύχει, αλλά οι κακές πολιτικές έχουν προκαλέσει ένα σωρό προβλήματα στη χώρα».
Όσο για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, υποστήριξε ότι «θα ήταν μια αρνητική έκβαση», αλλά λιγότερο επιζήμια σε σχέση με το παρελθόν, αφού οι οικονομικές αγορές έχουν ανακτήσει την αυτοπεποίθησή τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, ένα Grexit «θα έθετε υπό αμφισβήτηση την ιδέα της νομισματικής ένωσης. Σπάει ένα ταμπού και δημιουργεί ένα “προηγούμενο”», τόνισε ο Μπαρόζο.