«Αν θέλουμε να περιορίσουμε τη φτώχεια, αν θέλουμε να διασφαλίσουμε τη διατροφική ασφάλεια και να φροντίσουμε όλοι να επωφεληθούν από μια αξιοπρεπή κοινωνική προστασία, τότε χρειαζόμαστε οικονομική ανάπτυξη. Και ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να παίξει κρίσιμο ρόλο στο σημείο αυτό», δήλωσε ο Μπαρόζο μιλώντας σε Αφρικανούς ηγέτες που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανάπτυξης (JED) στις Βρυξέλλες.

Τόνισε ότι η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα πρέπει να είναι στενότερη και να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που θα ευνοήσει την ανάπτυξή του. «Το να εργαστούμε μαζί του, σημαίνει να αναζητήσουμε νέους τρόπους συνεργασίας που θα επιτρέψουν να στηρίξουμε την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, έχοντας πάντα στο νου μας ότι ο τελικός στόχος είναι ο περιορισμός της φτώχειας», εξήγησε.

Τέλος, σημείωσε ότι «προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τη διάκριση που υπήρχε στο παρελθόν μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής βοήθειας, καθώς αυτό το οποίο χρειαζόμαστε είναι να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις και την εμπειρία μας».