Μάλιστα, ανησυχία επικρατεί για το εάν ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί καθώς κλιμακώνονται οι αναταραχές.
 
Το απόγευμα της Παρασκευής (17:00 ώρα Ελλάδος) έχει προγραμματιστεί νέα διαδήλωση έξω από τον χώρο διεξαγωγής του αγώνα. Δημοσιογράφοι εκτιμούν ότι η αστυνομία θα κληθεί να δείξει αυτοσυγκράτηση, καθώς τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί στο Μπαχρέιν.
 
Η πραγματοποίηση του Γκραν Πρι έχει επικριθεί από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ έχει αποτελέσει αφορμή για τη σιιτική αντιπολίτευση να εντείνει τις διαμαρτυρίες ώστε να κάνει γνωστές τις διεκδικήσεις της για μεταρρυθμίσεις που ζητάει από τη σουνιτική ηγεσία.
 
Την Τετάρτη, τέσσερις μηχανικοί της ομάδας Force India επιχείρησαν να ξεφύγουν, καθώς διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ κοντά στο αυτοκίνητό τους.
 
Οι τέσσερις μηχανικοί βρέθηκαν στο σημείο όπου αστυνομικοί συγκρούονταν με διαδηλωτές. Ζητήθηκε σε δύο από τα μέλη της ομάδας να επιστρέψουν στο σπίτι τους.
 
Οι διαδηλωτές ζητούν την απελευθέρωση του σιίτη Αμπντέλ Χάντι αλ-Χαουάτζα, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας ζητώντας την αποφυλάκισή του.
 
Παρά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και την ένταση που επικρατεί στο Μπαχρέιν, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αποφάσισε να δώσει το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή του αγώνα της Formula 1, έστω και την τελευταία στιγμή.
 
Πέρυσι η F1 ακυρώθηκε, εν μέσω διαδηλώσεων και βίαιων επεισοδίων που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 35 ατόμων στη χώρα.
 
Η Διεθνής Αμνηστία έχει επικρίνει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαχρέιν.
 
«Ενώ τα βλέμματα του κόσμου στρέφονται προς το Μπαχρέιν που ετοιμάζει το Γκραν Πρι του, ουδείς πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις σχετικά με το τέλος της κρίσης που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.