Στην υπόθεση της ταινίας, σ’ ένα σφαγείο στη Βουδαπέστη, μια νεοφερμένη υπεύθυνη ελέγχου ποιότητας και ο αρκετά μεγαλύτερός της οικονομικός διευθυντής ανακαλύπτουν πως κάθε βράδυ βλέπουν τα ίδια όνειρα. Η Μαρία ζει σε έναν κόσμο όπου οι κανόνες αποτελούν ευαγγέλιο και η επαφή με τον περίγυρο είναι πρακτικά ανύπαρκτη.

Ο Έντρε απ’ την άλλη, έχει τα δικά του θέματα εγγύτητας, δείχνει όμως ένα συγκρατημένο ενδιαφέρον για την κοπέλα. Εμβόλιμα στην ιστορία τους, στο χιονισμένο τοπίο, σε μία λίμνη που μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι, παρακολουθούμε το σχεδόν μακάριο σμίξιμο δύο ελαφιών στο χιονισμένο δάσος, τα οποία αποτελούν την κοινή ονειρική εκδοχή του Έντρε και της Μαρίας.

 

Ο Φινλανδός Άκι Καουρισμάκι βραβεύτηκε με την Αργυρή Άρκτο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία του για τους πρόσφυγες «Η άλλη πλευρά της Ελπίδας» (The Other Side of Hope), το «Una Mujer Fantastica» του Σεμπαστιάν Λέλιο πρώτευσε στην κατηγορία καλύτερου σεναρίου, ενώ την Κριτική Επιτροπή εντυπωσίασε το «Felicite» του Αλέν Γκομίς που κέρδισε την Αργυρή Άρκτο. 

Επίσης, η ηθοποιός Κιμ Μιν Χι από τη Νότια Κορέα έλαβε την Αργυρή Άρκτο καλύτερης ηθοποιού για την ταινία του σκηνοθέτη Χανγκ Σανγκ Σου «On the Beach at Night Alone» και με την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού τιμήθηκε ο Αυστριακός Γκεοργκ Φρίντριχ για το ρόλο του στην ταινία «Bright nights».