Η πόλη Μπάγκα, που βρίσκεται στη βορειοανατολική Νιγηρία, δέχθηκε επίθεση από την εξτρεμιστική οργάνωση την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες των Ηνωμένων Εθνών, οι νεκροί φτάνουν τους 2.000.

Οι επιζήσαντες από το χτύπημα της νιγηριανής οργάνωσης περιέγραψαν κάποιες από τις εικόνες που έζησαν, κατά τη διάρκεια του αιματοκυλίσματος της πόλης.
Νεκρά παιδιά και ηλικιωμένοι, γυναίκες που βιάστηκαν και στη συνέχεια αιχμαλωτίστηκαν και κατακρεουργημένοι άντρες είναι μερικές από τις εικόνες που μετέφεραν όσοι κατάφεραν να διαφύγουν με βάρκες στο γειτονικό Τσάντ.

Ωστόσο, μια από τις μαρτυρίες που προκαλεί αποτροπιασμό είναι ο θάνατος μια γυναίκας, που εκείνη την ώρα έφερνε στον κόσμο το παιδί της. «Δεν ξέρω πως μπόρεσαν να το κάνουν αυτό.

«Το μισό σώμα του βρέφους κρεμόταν από εκείνη (τη μητέρα) και τότε την σκότωσαν», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, που θέλησε να μη δημοσιευτεί το όνομα του.

«Σκότωσαν τόσο πολλούς ανθρώπους. Είδα πάνω από 100 να σκοτώνονται εκείνη την ημέρα στην Μπάγκα. Έτρεξα να κρυφτώ μέσα στους θάμνους. Την ώρα που τρέχαμε, πυροβολούσαν και σκότωναν. Φοβόμουν να γυρίσω το κεφάλι μου, γιατί πίστευα πως κάποια σφαίρα θα με ξαπλώσει κάτω», δήλωσε ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας που επέζησε.