του Νίκου Μπογιόπουλου

Σε αυτή την λεβέντικη στάση του πρωθυπουργού, που με τόση συστολή ο ίδιος περιέγραψε, θα επανέλθουμε.

Προς το παρόν – και παρότι δεν έδωσε πειστική απάντηση στις ερωτήσεις γιατί χρειάστηκαν 4 συναντήσεις και γιατί όλες μυστικές – ας κρατήσουμε τη διαβεβαίωση του κ.Τσίπρα ότι στο πρόσωπο του κ.Ψυχάρη «έσκισε τη γάτα» της διαπλοκής. Ίσως έτσι να έχει ανοίξει και ο δρόμος για να «σκίσει» και κανένα Μνημόνιο…

Το ενδιαφέρον, εν προκειμένω, το εντοπίζουμε στο επιχείρημα που επιστράτευσε ο κ.Τσίπρας για να αποσείσει κάθε «σκιά» για την όποια ευνοϊκή στάση του ΔΟΛ απέναντί του, πριν πάρουν τα πράγματα τη σημερινή μορφή της σύγκρουσης της κυβέρνησης με το συγκρότημα.

Συγκεκριμένα, ακόμα κι όταν του επισημάνθηκε από τον κ.Χατζηνικολάου ότι μετά από αυτές τις συναντήσεις εκδηλώθηκε «αλλαγή γραμμής» του συγκροτήματος προς το ευνοϊκότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτή η «αλλαγή γραμμής» εκφράστηκε έως και ανήμερα των εκλογών του Γενάρη με το τότε πρωτοσέλιδο του «Βήματος» υπέρ Τσίπρα, ο πρωθυπουργός επέμεινε: Τα φιλικά γι’ αυτόν δημοσιεύματα, είπε, υπήρξαν μόνο «μετά τις εκλογές». Και με νόημα αναρωτήθηκε: «Την προηγούμενη Κυριακή, τι γράφανε;».

Η γενική, δε, τοποθέτηση του πρωθυπουργού ήταν πως «η μετατόπιση πολλών ΜΜΕ την ημέρα των εκλογών έγινε επειδή πιστεύανε ότι και ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το ίδιο με τους προηγούμενους», ότι αυτό συνέβη διότι πίστευαν ότι «θα εξαργυρώνανε την στήριξη με διευκολύνσεις» αλλά, πρόσθεσε, «εμείς πολύ απλά δεν το κάναμε».

Θαυμάσια περιγραφή. Αλλά αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε ως ατράνταχτο ατού της επιχειρηματολογίας του το κριτήριο του χρόνου κατά τον οποίο εκδηλώθηκε αυτή η φιλική διάθεση της «διαπλοκής» (όπως ο ίδιος την περιγράφει) απέναντί του, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η περιγραφή του πάσχει σε ένα σημείο: Δεν συμπίπτει με την πραγματικότητα.

Εξηγούμαστε:

α) Δεν ήταν «μετά τις εκλογές», ήταν ανήμερα ακριβώς των εκλογών της 25 Γενάρη 2015, όταν το «Βήμα» κυκλοφόρησε έτσι:


Δηλαδή: Συνεχίσετε την ανάγνωση με κλικ εδώ…