Ειδικότερα στην τηλεφωνική έρευνα της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega με αφορμή τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 24,2% των ερωτηθέντων με τη ΝΔ το 21%.  Το «Ποτάμι» συγκεντρώνει ένα  5,7%,  το ΠΑΣΟΚ  5,5%, το ΚΚΕ 5%, η Χρυσή Αυγή 4,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,8% και ΔΗΜΑΡ με 1,5%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 6,6% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 21,4%.

Τα αντίστοιχα ποσοστά της εκτίμησης ψήφου των βουλευτικών εκλογών όπως καταγράφονται στην έρευνα διαμορφώνονται  εξής: ΣΥΡΙΖΑ 30,8%, Ν.Δ. 26,7%, «Το Ποτάμι» 7,3%, ΠΑΣΟΚ 7,0%, ΚΚΕ 6,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,6% ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,3%, ΔΗΜΑΡ 1,9% και «Άλλο Κόμμα» 8,3%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 35,9% και έπεται ο Αλέξης Τσίπρας με 28,8%,

Θετικά ως προς την επιλογή του Σταύρου Δήμα ως υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας τάσσεται το 49,2% των ερωτηθέντων έναντι του 39,1% των διαφωνούντων.
 

Pulse: Μειώνεται η διαφορά

Μείωση της διαφοράς ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου κατά 1,5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφει η εβδομαδιαία έρευνα της Pulse για την εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά στο Action24. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι σήμερα 3,5%, ενώ την προηγούμενη βδομάδα ήταν 5%.
 
Αναλυτικά, τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:
 
ΝΔ 24%
ΣΥΡΙΖΑ 27,5%
ΕΛΙΑ-ΠΑΣΟΚ 7%
ΑΝΕΛ 3,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6%
ΚΚΕ 5%
ΠΟΤΑΜΙ 5,5%
 
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 6%
 
Στην ίδια έρευνα διευρύνεται η διαφορά ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία, από τις 3 στις 5 εκατοστιαίες μονάδες (35%-28%). Το ποσοστό αυτό (35%) είναι το υψηλότερο που έχει λάβει ο Αντώνης Σαμαράς από τον Σεπτέμβριο του 2012. 
 
Διευρύνεται επίσης η πλειοψηφία αυτών που επιθυμούν να αποφύγει η χώρα τις πρόωρες εκλογές. Συγκεκριμένα, το 54% των ερωτηθέντων λένε όχι στις πρόωρες εκλογές, έναντι 40% που τις επιθυμούν. 
 
Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκει θετική απήχηση στο 58% των ερωτηθέντων έναντι 27% που τη θεωρούν λανθασμένη. 
 
Το 42% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική άποψη για τον προτεινόμενο υποψήφιο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ Σταύρο Δήμα. 
 
Η πλειοψηφία των πολιτών πάντως, παρά το γεγονός ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, εκτιμά ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή (54% έναντι 37%). 
 
Αξιοσημείωτη αύξηση σημειώνεται και σε ότι αφορά τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, καθώς μειώνονται τα ποσοστά αυτών που θεωρούν ότι δεν υπάρχει καθόλου ή υπάρχει μόνο μικρός κίνδυνος και αυξάνονται τα ποσοστά αυτών που θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος (δείτε τις σχετικές κάρτες). 
 
Επίσης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει σκληρή διαπραγμάτευση αλλά και συνεννόηση με τους δανειστές (46% – 37%), ενώ στην αντίστοιχη έρευνα της περασμένης βδομάδας, η πλειοψηφία ζητούσε σκληρή διαπραγμάτευση και ρήξη με τους δανειστές (41% – 40%).