Ο αρχηγός του γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ επί Τραμπ επικοινώνησε κρυφά με τον κινέζο ομόλογό του γιατί φοβόταν ότι ο Τραμπ θα έκανε πόλεμο αφού «είναι τρελλός», σύμφωνα με το νέο βιβλίο του, γνωστού για την αποκάλυψη του σκανδάλου Γουότεργκέητ, δημοσιογράφου της Ουάσιγκτον Ποστ, Μπομπ Γούντγουορντ.

Όπως αποκαλύπτεται στο νέο βιβλίο του Γούντγουορντ, Κίνδυνος (Peril), που το συνυπογράφει με τον επίσης δημοσιογράφο Ρόμπερτ Κόστα, ο επικεφαλής του Επιτελείου, στρατηγός Μαρκ Μίλι, ήταν πεπεισμένος ό,τι ο Τραμπ θα μπορούσε ακόμη και πυρηνικά να χρησιμοποιήσει κατά της Κίνας, στο τέλος της θητείας του – όταν άλλαξε και τμήμα από την ηγεσία του Πενταγώνου.  

Γι΄αυτό και χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ήρθε δύο φορές σε επαφή με τον κινέζο αρχιστράτηγο Λι Τσουοτσίνγκ, ώστε να τον πείσει πως οι ΗΠΑ δεν επρόκειτο να   επιτεθούν στην Κίνα. Παράλληλα, ο αμερικάνος στρατηγός ζήτησε από τους υφισταμένους του να μην υπακούσουν οποιαδήποτε ακραία εντολή του Τραμπ (ειδικά για τη χρήση πυρηνικών), την περίοδο μετά την εκλογική του ήττα, το Νοέμβριο του 2020.

Ο Μίλι είχε ενημερωθεί, σύμφωνα με το βιβλίο, από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ό,τι η Κίνα ανησυχούσε για πιθανή αμερικάνικη επίθεση, οπότε και τηλεφώνησε στον κινέζο ομόλογό του δύο φορές, στις 30 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, και στις 8 Ιανουαρίου, δύο ημέρες μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο, για να του πει ότι δεν θα υπάρξει επίθεση επουδενί. 

Στα «ανέκδοτα» του βιβλίου αναφέρεται, επίσης, ότι η Νάνσυ Πελόζι είχε πει του στρατηγού πως «ο Τραμπ είναι τρελλός» και ο Μίλι της απάντησε πως «συμφωνεί πάντα μαζί της».