«Ο πρωθυπουργός διαψεύδει τις πρόωρες εκλογές και αντί οι υπουργοί του να ασχολούνται με την ακρίβεια που μαστίζει τον ελληνικό λαό, μαζεύουν ψήφους στις περιφέρειες τους. Ο πρωθυπουργός διαψεύδει τις εκλογές αλλά οι βουλευτές του δίνουν ημερομηνίες από τα τηλεπαράθυρά. Ο πρωθυπουργός διαψεύδει τις εκλογές αλλά κάθε μέρα ανακοινώνει υποψήφιους και υποψήφιες από το πρωθυπουργικό γραφείο», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε:

«Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο  συνηθίζεται οι πρωθυπουργοί να μιλούν για το μέλλον της χώρας τους αλλά ο κ. Μητσοτάκης  προχώρησε σε μια προεκλογική ομιλία και κατά τα άλλα αναρωτιέται: ποιος φτιάχνει προεκλογικό κλίμα; Ο ίδιος και τα μίντια που τον στηρίζουν. Κοινός παρονομαστής ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναξιοπιστία».

Ο κ. Ανδρουλάκης απηύθυνε προσκλητήριο στον κόσμο της προοδευτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου. «Αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ιστορικά: ένα μεγάλο κόμμα που αγκάλιαζε το προοδευτικό κέντρο και την προοδευτική αριστερά. Και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Δεν είμαστε ένα μικρό κόμμα του κέντρου, όπως κάποιοι φιλοδοξούν. Πρέπει λοιπόν αυτό το κόμμα να μεγαλώσει, να ισχυροποιηθεί. Δεν πρέπει να αφήνουμε την παρέα του κ. Τσίπρα να νέμεται τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Μία παρέα η οποία λειτουργεί με μόνο ενδιαφέρον την εξουσία» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μας ρωτάνε γιατί λέμε «όχι ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας». Ο ελληνικός λαός θα καθορίσει με τη λαϊκή του ετυμηγορία ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός και όχι το παρασκήνιο. Αλλά γιατί εμείς λέμε ότι, αν περνάει από το δικό μας χέρι και μας δώσει ο λαός τη δύναμη, θα αποφύγουμε και τα δύο αυτά καταστροφικά σενάρια; Διότι, αν ο λαός τους κλείσει την πόρτα, δεν θα σας βάλουμε εμείς από το παράθυρο, κ. Τσίπρα και κ. Μητσοτάκη. Και αυτή είναι μία καθαρή θέση» ανέφερε σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες.